Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Prilozi
U Centru za kulturu Smederevo u ponedeljak 10. decembra biće održano tematsko veče pod nazivom "Duh borenja"
Postavljeno: 07.12.2018.
Program počinje u 19 časova

U sklopu ponude naučno-obrazovnog programa Centra za kulturu Smederevo u ponedeljak, 10. decembra sa početkom u 19 sati u Koncertnoj dvorani održaće se tematsko veče pod naslovom „Duh borenja“. 

Tokom programa u kome će gostovati prof. dr Zoran Ćirković, profesor sa višedecenijskim iskustvom na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja (predmet Borenja), majstorom karatea i džudoa, trener bokserskog asa Mate Parlova i uspešnih džudista, biće razmotren odnos životne mudrosti i bavljenja borilačkim veštinama. O putu borca govoriće se kao o putu istraživanja sebe i vladanja sobom, putu kaljenja kroz izazove i iskušenja, trpljenje i napor, posvećen, disciplinovan i bespoštedan rad. Iskustvo borenja biće poistovećeno sa iskustvom stvaralačkog procesa, a sa profesor Ćirkovićem biće obrađeno i pitanje izgrađivanja vere u sebe, potrebe za stalnim usavršavanjem i učenjem i dosluha sa svojom unutrašnjošću.

Publika će moći da čuje o čemu je specifičnost borilačkih veština kao radikalnog suočavanja sa sobom, šta je moć sadašnjosti, kakva je priroda i uloga intuicije i kakav je odnos prema pitanjima duše i duhovnosti.
Moderator je Marko Cvetković, urednik naučno obrazovnog programa Centra za kulturu, a ulaz je slobodan.
 
Prof. dr Zoran Ćirković je specijalizovan za oblast borilačkih sportova (boks, rvanje, karate, džudo, samoodbrana), čime se bavio tokom predavačkih aktivnosti na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu. Nosilac je crnog pojasa u džudou (8. dan) i karateu (1. dan). Kao trener dugo je bio angažovan u pripremama reprezentativnih selekcija u boksu, karateu, rvanju i džudou. Posebne razultate postigao je u radu sa jugoslovenskim selekcijama u boksu i džudou. Objavio je preko 90 stručnih radova, dva udžbenika i preko dvadeset knjiga iz oblasti borenja.
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 14.08.2020.
Otkazan avgustovski Sajam poljoprivrednih mašina i alata
Zbog sprečavanja širenja korona virusa
Postavljeno: 14.08.2020.
Crna Gora sutra, 15. avgusta, otvara granice sa Srbijom
Biće potreban PCR test za ulazak
Postavljeno: 14.08.2020.
Počeo Gospojinski post
Post traje 14 dana do Velike Gospojine
 


 
 
Kursna lista