Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Prilozi
U nedelju, 23. septembra, na Gradskom trgu u Smederevu će se održati Guitar Art Day
Postavljeno: 20.11.2018.
U okviru ove akcije ćebiti realizovani koncert Kreativnog Kursa gitare, kao i koncert Bojana Ivanovskog poznatog pod pseudonimom JOBY


U nedelju, 23. septembra, na Gradskom trgu u Smederevu će se u periodu od 18 do 20 časova održati Guitar Art Day
.

 

Guitar Art Day je još jedna u nizu akcija koje zajedno organizuju Centar za kulturu Smederevo i Guitar Art Festival, a u okviru koje će se biti realizovani koncert Kreativnog Kursa gitare, kao i koncert Bojana Ivanovskog poznatog pod pseudonimom JOBY.

Takođe, Guitar Art Day će predstaviti veliku instalaciju gitare visoku 10 metara, koja na najatraktivniji način za publiku simbolizuje i promoviše najpopularniji instrument na svetu – gitaru!

 

Kreativni Kurs Gitare uspešno se organizuje već 6 godina u Smederevu i u 10 gradova Srbije. Kroz ovaj projekat polaznici imaju mogućnost da na kreativni način nauče da sviraju gitaru, ali i da uživaju u koncertima sjajnih gitarista kao što je Bojan Ivanovski JOBY. S obzirom da se kurs gitare organizuje pod pokroviteljstvom jednog od najvećih festivala gitare – Guitar Art Festivala, odlazak i praćenje gitarskih koncerata predstavlja neodvojiv segment ovog programa.

U prvom delu programa planiranog za 23. septembar u Smederevu nastupiće gitaristi Kreativnog Kursa iz Smedereva sa profesorkom Katarinom Karić, a nakon njih Bojan Ivanovski JOBY  održaće koncert “Fingerstyle guitar” u okviru turneje "ERSTE najveći gitarski talenati". Njegov koncert pružiće vrhunsku interpretaciju različitih stilova koje može da izvede samo svestran i veoma obrazovan gitarista.

Bojan Ivanovski je jedan od najsvestranijih domaćih gitarista. Karijeru je započeo kao klasičan gitarista, u Muzičkoj školi „Josip Slavenski” u Beogradu gde je u klasi prof. Nenada Kondića završio i srednju školu. Položio je prijemni ispit na “Royal College of Music“ u Londonu i na FMU u Beogradu. Diplomirao je na FMU u klasi prof. Vere Ogrizović a nastavio je specijalizaciju u Italiji na  “Francisco Tarrega“ akademiji u klasi prof. Paola Pergorara.

U proteklih 10 godina profesionalno radi kao studijski muzičar gde sviranjem i proučavanjem različitih stilova na električnoj gitari dobija inspiraciju da napravi projekat “A Whole New World”  koji spaja klasični, džez i rok stil sviranja gitarePoslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 22.09.2019.
Završen turnir "70 godina košarke u Palanci". KK Dunav pobednik, domaća Mladost treća
Palančani pobedili OKK Beograd
Postavljeno: 22.09.2019.
Atletičarka palanačkog Elita Tamara Ivković osvojila zlatnu medalju na pionirskom Prvenstvu Srbije u bacanju vorteksa
Tamara postavila rekord Centralne Srbije- 53,59 m
Postavljeno: 22.09.2019.
Palanački atletičar Nenad Milinković osvojio dve medalje na Prvenstvu Balkana za veterane u Rumuniji
Zlato u bacanju koplja i bronza u bacanju diska
 


 
 
Kursna lista