Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 7. sednica SO Smed. Palanka: Usvojen budžet za 2019. godinu(VIDEO)
Postavljeno: 20.12.2018.


Budžet opštine Smederevska Palanka iznosi 1.322.533.878 dinara.

U Velikoj Sali SO Smederevska Palanka danas je održano sedmo zasedanje lokalnog parlamenta opštine Smederevska Palanka. Prisutno je bilo 42 od 49 odbornika koji su razmatrali 17 tačaka dnevnog reda. Najvažinija tačka je bila Odluka o budžetu opštine Smederevska Palanka za 2019. godinu, koji iznosi 1.322.533.878 dinara.

Prema rečima predsednika opštine Smederevska Palanka Nikole Vučena, budžet je planiran na realnim osnovama a takođe je razvojni i socijalno odgovoran. Značajna stavka budžeta za narednu, 2019. godinu, su investicije u putnu infrastrukturu za koje je izdvojeno više od 150 miliona dinara , zatim sredstva opredeljena za JKP "Vodovod" koja će biti utrošena za izgradnju nova tri bunara, kao i veća izdvajanja za finansiranje projekata i bezbednost saobraćaja u zoni škola i vrtića. Takođe, veća novvčana sredstva biće izdvojena i za uspešne đake i studente, verske zajednice, udruženja, i sl...

Na ovom zasedanju, odbornici su usvojili i predlog Statuta opštine Smederevska Palanka, koji će biti prosleđen nadležnom ministarstvu na davanje saglasnosti, zatim predlog kadrovskog plana Opštinske Uprave koji se donosi istovremeno sa odlukom u budžetu, kao i odluke o promeni Osnivačkog akta, izmene i dopune Statuta i pravilnika o radu JKP „Opštinska groblja“.

Dopunom dnevnog reda predvidjena su i usvojena rešenja  o davanju saglasnosti na program korišćenja subvencija iz budžeta opštine Smederevska Palanka za 2019 .godinu za JKP "Vodovod", JKP "Opštinska groblja", JP "Palanka Razvoj", JP "Palanka" i JP "Morava" iz Velike Plane. 

Na ovom zasedanju donet je i program mera za izmirivanje obaveza opštine Smederevska Palanka i subjekata čiji je osnivač Opština prema JP „Elektoprivreda Srbije“, a takođe izvršene su i kadrovske promene u Opštinskom štabu za vanredne situacije i Upravnom odboru Palanačkog Doma zdravlja. 7 sednica opštine Smederevska Palanka  trajala je nešto više od jednog sata i završena je u 11 časova i i 12 minuta.

 

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 15.06.2019.
Odlučujući meč prvog stepena fudbalskog baraža za Podunavsku okružnu ligu: Glibovački Glavaš dočekuje Mladost iz Novog Sela
Utakmica je na programu u nedelju, u 17.30 časova, na Gradskom stadionu u Palanci
Postavljeno: 15.06.2019.
U Smederevu počeo 4. Memorijal „Zoran Popović Pop“ u malom fudbalu
Na manifestaciji, u znak sećanja na istaknutog sportistu, trenera i fudbalskog radnika, učestvuje 28 ekipa
Postavljeno: 15.06.2019.
Održan šesti ovogodišnji Sajam pšoljoprivrednih mašina i alata u Palanci
 


 
 
Kursna lista