Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Učenici tehničke škole "Dragačevo" iz Guče posetili Institut Goša
Postavljeno: 25.12.2018.


Cilj posete bio je da se djaci upoznaju sa delatnostima koje ova naučno istraživačka institucija sprovodi u oblasti novih tehnologija zavarivanja.

Institut Goša je akreditovana istraživačko-razvojna organizacija u oblasti tehničko tehnoloških nauka, za obavljanje naučno-istraživačke delatnosti od opšteg interesa. Danas je ovu instituciju posetilo 33 djaka srednje tehničke škole „Dragačevo“ iz Guče koji su imali priliku da se upoznaju sa novim tehnologijama zavarivanja koje su veoma značajne za njihovo dalje školovanje.

Pored stručnog predavanja na temu implementacije novih tehnologija zavarivanja, učenici su sa profesorima i direktorom škole obišli akreditovane laboratorije Instituta Goša, i upoznali se sa sertifikatima koje mogu dobiti u ovoj istraživačko razvojnoj instituciji.

Inače, stučnu obuku Instituta Goša prošlo je i 6 profesora ove obrazovne ustanove koji su istakli da je ovakav program veoma značajan za primenu stečenih znanja, dalje usavršavanje i pronalazak posla za bravare varioce.
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 18.08.2019.
Start fudbalske sezone za palanačke klubove: Pobede Jasenice 2017, Kusačana, Golopčana, bod za Cerovac, poraz Radnika na Koloniji
Odigrani mečevi 1. kola Podunavske okružne lige
Postavljeno: 18.08.2019.
Ekipe "Armagedona" koje su predstavljale Smederevsku Palanku vicešampioni Srbije u basketu 3x3 u muškoj i ženskoj konkurenciji
Palanački timovi ostvarili veliki uspeh i osvojili druga mesta na finalnom turniru u Novom Sadu
Postavljeno: 18.08.2019.
"Ćebe fest" u Velikoj Plani od 19. do 23. avgusta
Festival i bioskop na otvorewnom drugu godinu zaredom
 


 
 
Kursna lista