Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Učenici tehničke škole "Dragačevo" iz Guče posetili Institut Goša
Postavljeno: 25.12.2018.


Cilj posete bio je da se djaci upoznaju sa delatnostima koje ova naučno istraživačka institucija sprovodi u oblasti novih tehnologija zavarivanja.

Institut Goša je akreditovana istraživačko-razvojna organizacija u oblasti tehničko tehnoloških nauka, za obavljanje naučno-istraživačke delatnosti od opšteg interesa. Danas je ovu instituciju posetilo 33 djaka srednje tehničke škole „Dragačevo“ iz Guče koji su imali priliku da se upoznaju sa novim tehnologijama zavarivanja koje su veoma značajne za njihovo dalje školovanje.

Pored stručnog predavanja na temu implementacije novih tehnologija zavarivanja, učenici su sa profesorima i direktorom škole obišli akreditovane laboratorije Instituta Goša, i upoznali se sa sertifikatima koje mogu dobiti u ovoj istraživačko razvojnoj instituciji.

Inače, stučnu obuku Instituta Goša prošlo je i 6 profesora ove obrazovne ustanove koji su istakli da je ovakav program veoma značajan za primenu stečenih znanja, dalje usavršavanje i pronalazak posla za bravare varioce.
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 17.01.2019.
Košarkaši palanačke Mladosti u subotu nastavljaju sezonu u Drugoj ligi Srbije: Na startu derbi sa Napretkom iz Aleksinca
Duel drugog i trećeg tima na tabeli nas programu je u Palanci, u subotu u 19 sati
Postavljeno: 17.01.2019.
Počinje Otvoreno prvenstvo Smederevske Palanke u preferansu
Turnir traje od 17. januara do 4. februara. Prvo kolo zakazano je za četvrtak, 17. januara, u 17 sati.
Postavljeno: 16.01.2019.
Udružene "Kolo Čeze" iz Palanke u saradnji sa lokalnom samoupravom podelilo 500 besplatnih obroka za socijalno ugroženo stanovništvo(VIDEO)
Nastavljena humana akcija, koja se realizuje svakog 16. dana u mesecu
 

 
 
Kursna lista