Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
ePodunavlje: NAČELNIK OKRUGA ZABRINUT: Kako privatna lica na svojim parcelama naplaćuju parking?
Postavljeno: 25.12.2018.


Načelnik Podunavskog upravnog okruga Nebojša Pavlović uputio je danas nadležnim inspekcijama u Smederevskoj Palanci zahtev za vršenje upravnog nadzora.
 
Pavlović prema ličnim saznanjima, traži od inspekcija da provere da li određena fizička lica, na privatnim parcelama (parking kod Gomeksa i u Vojvode Mišića) obavljaju delatnost pružanja usluga parking prostora i naplatu usluge parkiranja, što predstavlja komunalnu delatnost shodno Zakonu o komunalnim delatnostima.
 
- Potrebno je da izvršite inspekcijski nadzor i da utvrdite da li ta fizička lica obavljaju delatnost saglasno propisima koji regulišu obavljanje delatnosti kao registrovani privredni subjekti, odnosno da li lica koja vrše naplatu parkiranja imaju regulisan status zaposlenih osnosno angažovanih saglasno odredbama Zakona o radu. Molim za hitnost za postupanje po podnetom zahtevu, naveo je Pavlović.Podsećamo Pavlovića da je zbog gradnje parkinga kod Gomeksa bez dozvole posečeno stoletno drvo koje je, kažu Palančani, bilo pod zaštitom zakona, pa ga molimo da i za to uputi nadležne inspekcije, jer javnost ima pravo da zna.
 
Da pomognemo inspekcijama, reč je o Zvonku Stojkoviću, koji je za nekoliko godina stekao enormno bogatstvo, a počeo je, kako navodi portal Palanka danas, kao gradsko dete čija je porodica imala zemlju samo u saksijama.


Zahvaljujemo građanima koji su nam posle prvog teksta (pročitajte OVDE) dostavili fotografije i spisak objekata koji su u vlasništvu Stojkovića, ili ih iznajmljuje, poput građevinskog zemljišta sa objektom od 168.33 m2 kod robne pijace, čiji zakup mesečno plaća 1.000 dinara plus PDV, a zakupio ga je na 99 godina. Ovo je naša naredna tema. Bravo za uspešnog Stojkovića.

Izvor: epodunavlje.rs


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 17.01.2019.
Košarkaši palanačke Mladosti u subotu nastavljaju sezonu u Drugoj ligi Srbije: Na startu derbi sa Napretkom iz Aleksinca
Duel drugog i trećeg tima na tabeli nas programu je u Palanci, u subotu u 19 sati
Postavljeno: 17.01.2019.
Počinje Otvoreno prvenstvo Smederevske Palanke u preferansu
Turnir traje od 17. januara do 4. februara. Prvo kolo zakazano je za četvrtak, 17. januara, u 17 sati.
Postavljeno: 16.01.2019.
Udružene "Kolo Čeze" iz Palanke u saradnji sa lokalnom samoupravom podelilo 500 besplatnih obroka za socijalno ugroženo stanovništvo(VIDEO)
Nastavljena humana akcija, koja se realizuje svakog 16. dana u mesecu
 

 
 
Kursna lista