Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
ePoduavlje: Veleposednik Stojković ugrozio regionalni gasovod u Velikoj Plani?
Postavljeno: 26.12.2018.


Zvonko Stojković, čiji su roditelji imali zemlju samo u saksiji, od bolničkog magacionera sa ozbiljnim prijateljima u politici, odjednom je postao veleposednik, vlasnik više desetina nekretnina, sa poslovima vrednim milione. I Al Kapone je govorio, za prvi milion me ne pitajte...a nas baš to zanima.
 
Tema ipak nije trgovina lekovima, niti magacin bolnice u Smederevskoj Palanci koju Stojković snabdeva svim i svačim, u ogromnim količinama. Nije ni sečenje zaštićenog drveta zbog Gomeksa i parkinga. Nijsu ni zakupi ozbiljnih objekata na 99 godina po ceni od 1.000 mesečno. O svemu tome u narednim danima.
 
Tema je još uvek ista, objekat izgrađen van gabarita, bez prijavljenih radova, u Velikoj Plani.
 
Već smo konstatovali, novac Stojkoviću nije doneo potrebno znanje, ali mu se pojačao bezobrazluk. Bahato ponašanje ostalo je isto. Upustio se u ozbiljne građevine, a ponaša se kao da su u pitanju svinjci u seoskom dvorištu. Reč je o klanici sa depoom za stoku.
 
Stojković je građevinskoj inspektorki Ljiljani Đorđević Živanović, u telefonskom razgovoru, priznao da nije prijavio gradnju jer je mislio da će to da uradi njegov izvođač sa kojim ima sklopljen ugovor, a onda se vadio da je sa njim u sudskom sporu. Time je priznao da je prekrišio Zakon o planiranju i izgradnji.
 
Potom je rekao da je snimio temelje i visinu objekta i da će to dati na uvid inspekciji, kao i ugovor sa nadzornim organom. Obavezao se da će sve dostaviti do kraja nedelje. O svemu je sačinjena službena beleška.
 
Međutim, sva je prilika da će deo objekta, izgleda, morati da se ruši. Možda i ceo objekat. Izašavši iz gabarita, postoji sumnja da je Stojković ovom građevinom ugrozio regionalni gasovod. To će se ovih dana utvrditi geodetskim snimkom. Niti je u pitanju svinjac, niti je Velika Plana njegovo dvorište, pa da se širi kako on hoće. Ako se utvrdi da je zašao u zaštićeni pojas, snosiće ozbiljne sankcije. 
 
Da podsetimo, Odeljenje za urbanizam i građevinu, imovinsko-pravne i komunalno-stambene poslove, Odsek za urbanizam, građevinu i komunalno-stambene poslove, oduzelo je dozvolu za gradnju firmi "Erker" iz Velike Plane, jer su prijavu za početak izvođenja radova na ovom poslovno - proizvodnom objektu, podneli dan nakon isteka građevinske dozvole. Pokušali su da je obnove, ali to nije zakonski moguće.

Izvor: epodunavlje.rs


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 15.06.2019.
Odlučujući meč prvog stepena fudbalskog baraža za Podunavsku okružnu ligu: Glibovački Glavaš dočekuje Mladost iz Novog Sela
Utakmica je na programu u nedelju, u 17.30 časova, na Gradskom stadionu u Palanci
Postavljeno: 15.06.2019.
U Smederevu počeo 4. Memorijal „Zoran Popović Pop“ u malom fudbalu
Na manifestaciji, u znak sećanja na istaknutog sportistu, trenera i fudbalskog radnika, učestvuje 28 ekipa
Postavljeno: 15.06.2019.
Održan šesti ovogodišnji Sajam pšoljoprivrednih mašina i alata u Palanci
 


 
 
Kursna lista