Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
„100% slobode, 0% taksi“ šetnja podrške učenika SS „Žikica Damjanović“
Postavljeno: 28.12.2018.


Šetnja je organizovana u cilju pružanja podrške vršnjacima sa Kosova Metohije

Na inicijativu Djačkog parlamenta SS „Žikica Damjanović“ iz Smederevske Palanke, danas je organizovana šetnja podrške učenika ove obrazovne ustanove, od škole do centra grada.  Šetnji se pridružio i predsednik Opštine, Nikola Vučen.

Učenici ove škole organizovali su šetnju kako bi pružili podršku svojim vršnjacima sa Kosova i Metohije, i tom prilikom simbolično su poslali pismo podrške učenicima, svojim vršnjacima, srednje tehničke škole „Mihajlo Petrović Alas“ iz Kosovske Mitrovice.

Prenosimo pismo u celosti:


 
„Dragi naši vršnjaci i profesori, kao ljudi koji vole i podržavaju svoju zemlju, osećamo moralnu dužnost i obavezu da se oglasimo povodom nemilih dogadjaja na Kosovu i Metohiji.

I ako nismo sa vama, želimo da znate da vam šaljemo poruke ljubavi i podrške.
Za sav napor, za očuvanje srpstva na Kosovu i Metohiju, treba puno snage i strpljenja, a vi imate i mi verujemo da će te u tome uspeti.

Vi ste bedem očuvanja srpstva, samim tim zaslužujete našu bezuslovnu podršku i svaki vid pomoći u naporima očuvanja srpstva na prostorima Kosova i Metohije.

Želimo da uspete i istrajete u svojoj- našoj borbi za bolje sutra i da na dostojanstven način odbranimo interese i prava gradjana.

Punu podršku vam pružaju učenici Srednje škole „Žikica Damjanović“ iz Smederevske Palanke. „

 
Šetnji podške pridružio se i predsednik Opštine Nikola Vučen koji je istakao da saosećajnost i ovakav način podrške za naše ljude na Kosovu i Metohiji veoma važan u ovim teškim trenutcima za sve Srbe u južnoj pokrajni.

„Na ovim maskama koje nose učenici piše 0% freedom, 100% taxes (0% slobode, 100% takse), a mi želimo da bude obrnuto i da glasi 100% slobode, 0% takse „, rekao je čelnik lokalne samouprave.

Nikola Vučen je takođe dodao da će Opština i lično on pružiti podršku ovakvim, mirnim skupovima, i da će organizovati humanitarne akcije koje će imati za cilj prikupljanje sredstava za naš narod na Kosovu i Metohiji.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.07.2019.
Održana druga julska akcija dobrovoljnog davanja krvi u Palanci
Odziv Palančana je bio na zavidnom nivou
Postavljeno: 19.07.2019.
Nepromenjen režim saobraćaja na putu S. Palanka- V. Plana: Od 7 do 17 časova propuštaju se samo vozila prvog prioriteta, meštani i putnici prema Bresju, Baničini, Stojačku i Rači
Koristi se alternativni putni pravac Mukerovom ulicom u Palanci, preko Male Plane, Kruševa i Velikog orašja, kao i put preko Krnjeva
Postavljeno: 19.07.2019.
Zbog radova na sanaciji putne infrastrukture u opštini S. Palanka moguće su izmene autobuskog saobraćaja PO „Lasta“
To se odnosi na putne linije ka Kragujevcu, Velikoj Plani, Kusatku (Počevica i Kosovac), Baničini, Vodicama, Cerovcu, Bašinu i Mramorcu.
 


 
 
Kursna lista