Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Palanačka OŠ Olga Milošević u projektu bezbednosti učenika u saobraćaju
Postavljeno: 03.01.2019.


Nosioci aktivnosti projekta su Putevi Srbije, a projekat finansira Svetska banka.

OŠ Olga Milošević particira u još jednom značajnom projektu. U pitanju je bezbednost učenika u saobraćaju, a u saopštenju se navode aktivnosti:

"Osnovna škola „Olga Milošević“ i saobraćajnice u njenom krugu predstavljaju lokaciju za istraživanje, u okviru regionalnog centra Beograd, a u okviru Kampanje za podizanje svesti o bezbednosti saobraćaja dece u školama u blizini projektovanih puteva. Naša škola je jedna od 20 škola u Srbiji koja učestvuje u ovim merenjima, podržanim od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Nosioci aktivnosti projekta su Putevi Srbije, a projekat finansira Svetska banka.

Ishod ovog Projekta je unapređenje znanja i veština učenika od 1. do 4. razreda o bezbednosti u saobraćaju, kroz obuku roditelja i učitelja, a u cilju smanjenja neželjenih posledica u saobraćaju.

Projekat traje već nekoliko meseci i obuhvata sledeće aktivnosti: anketa za učitelje i roditelje o tome šta deca trenutno znaju o bezbednosti na putu i šta nastavnici i roditelji smatraju da mogu da urade kako bi obezbedili adekvatna znanja deci, ucrtavanje puta kojim se njihovo dete kreće do škole, i obeležavanje kritičnih tačaka, ispitivanje znanja učenika u određenim saobraćajnim situacijama, sugestije roditelja, edukacija...

Tokom decembra učenici 2. razreda posmatrani su kao pešaci u saobraćaju u blizini škole, u realnim, ali kontrolisanim uslovima saobraćaja, dok su učenici 4. razreda predstavljali bicikliste čija su znanja merena na poligonu u školi. Kritične tačke koje je trebalo meriti su određene na osnovu ankete koju su popunjavali roditelji. 

U završnoj fazi projekta u našoj školi realizovan je seminar za sve učitelje naše škole i učitelje škola iz: Smedereva, Kragujevca, Velikog Gradišta, Radinca i Velike Plane.

U nadi da će aktivnosti ovog projekta doprineti podizanju nivoa bezbednosti dece u saobraćaju, veliku zahvalnost dugujemo roditeljima i učenicima koji su aktivno učestvovali u ovom projektu." 

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.07.2019.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog ubistva u pokušaju
Uhapšen J.G. (54) iz Kovina
Postavljeno: 19.07.2019.
Održana druga julska akcija dobrovoljnog davanja krvi u Palanci
Odziv Palančana je bio na zavidnom nivou
Postavljeno: 19.07.2019.
Nepromenjen režim saobraćaja na putu S. Palanka- V. Plana: Od 7 do 17 časova propuštaju se samo vozila prvog prioriteta, meštani i putnici prema Bresju, Baničini, Stojačku i Rači
Koristi se alternativni putni pravac Mukerovom ulicom u Palanci, preko Male Plane, Kruševa i Velikog orašja, kao i put preko Krnjeva
 


 
 
Kursna lista