Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
AMSS: Sneg i poledica na putevima, vozačima se savetuje oprez
Postavljeno: 08.01.2019.


Ekipe PZP Požarevac i preduzeća Niskogradnja, koje obavljaju poslove zimske službe, u stalnoj su pripravnosti

Prohodnost puteva je nešto bolja u odnosu na predhodne dane ali uglavnom u nižim predelima, međutim AMSS podseća vozače da bačena so pri ovako niskim temperaturama nema pravi i puni efekat pa je na putevima, a posebno onim koji vode u planinske predele moguće formiranje leda što predstavlja veliku opasnost u vožnji. Zimska oprema, smanjena i prilagođena brzina uslovima na putu i držanje većeg odstojanja između vozila, je način vožnje koji će vas sigurno i bezbedno dovesti do vašeg odredišta, navodi se u saopštenju.

Prema rečima Zlatana Milovanovića, iz PZP „Požarevac“, ekipe ovog preduzeća su u trećem stepenu angažovanja od strane JP „Putevi Srbije“ i put I prioriteta (Smederevska Palanka- Mladenovac) koji oni održavaju je suv i potpuno prohodan. Na putevima II (Smederevska Palanka- Selevac, Smederevska Palanka- Krnjevo) i III (Smederevska Palanka- Dobri Do, Smederevska Palanka- Kloka) prioriteta ima utabanog snega i leda i savetuje se maximalan oprez.

Nadležni iz ovog preduzeća ističu da je na ovim deonicama bačena so, ali da pri ovako niskim temperaturama ona nema pravi efekat.

Što se tiče puteva koje održava preduzeće Nikogradnja, sve ulice I prioriteta kao i ulice II i III priorite u gradu, su posute solju i tečnošću ali se vozačima savetuje oprez. Na svim prilazima selima posuta je so i rizla ali se saobraćaj odvija otežano i na putevima mestimično ima snega i leda.

RHMZ izdao je upozorenja na jak mraz i ledenu kišu koja će padati u pojedinim predelima Srbije. Posle podne, uveče i u toku noći, kao i u sredu ujutro na severu i zapadu Srbije očekuje se lokalna pojava kiše koja se može lediti na tlu. U sredu i četvrtak (09. i 10.01.2019.) na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije obilan sneg i značajno povećanje visine snežnog pokrivača.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.07.2019.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog ubistva u pokušaju
Uhapšen J.G. (54) iz Kovina
Postavljeno: 19.07.2019.
Održana druga julska akcija dobrovoljnog davanja krvi u Palanci
Odziv Palančana je bio na zavidnom nivou
Postavljeno: 19.07.2019.
Nepromenjen režim saobraćaja na putu S. Palanka- V. Plana: Od 7 do 17 časova propuštaju se samo vozila prvog prioriteta, meštani i putnici prema Bresju, Baničini, Stojačku i Rači
Koristi se alternativni putni pravac Mukerovom ulicom u Palanci, preko Male Plane, Kruševa i Velikog orašja, kao i put preko Krnjeva
 


 
 
Kursna lista