Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 8. sednica SO Smederevska Palanka
Postavljeno: 10.01.2019.


Sve tačke predviđene dnevnim redom su usvojene

U velikoj Sali SO Smederevska Palanka danas je održano 8. zasedanje lokalnog parlamenta opštine Smederevska Palanka. Prisutno je bilo 42 od 49 odbornika koji su razmatrali 23 tačke dnevnog reda, od kojih se većina odnosila na Programe poslovanja i Finansijske planove Javnih preduzeća i Ustanova čiji je osnivač opština Smederevska Palanka.

Ovo je bilo prvo ovogodišnje zasedanje lokalnog parlamenta, a sve tačke predviđene dnevnim redom su usvojene.


U centru pažnje bila je Odluka o načinu kontinuiranog izjašnjavanja korisnika komunalnih usluga, prema kojoj će Opštinsko veće najmanje jednom godišnje putem objavljivanja  javnog poziva organizovati postupak izjašnjavanja korisnika komunalnih usluga o kvalitetu pružanja komunalnih usluga koje obavljaju Javna komunalna preduzeća čiji je osnivač Opština, privredna društva, preduzetnici ili privredni subjekti kojima je povereno obavljanje komunalnih delatnosti od opšteg interesa.

Odbornici su usvojili i Odluku o Opštinskoj upravi opštine Smederevska Palanka, koja se odnosi na usaglašavanje sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, a doneta su rešenja o utvrđivanju naziva ulica u naseljenim mestima, odnosno u gradu i selima na teritoriji Smederevske Palanke.

Prvo zasedanje lokalnog parlamenta u ovoj, 2019. godini, počelo je u 10 časova a sednica je završena nakon 33 minuta.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 17.01.2019.
Košarkaši palanačke Mladosti u subotu nastavljaju sezonu u Drugoj ligi Srbije: Na startu derbi sa Napretkom iz Aleksinca
Duel drugog i trećeg tima na tabeli nas programu je u Palanci, u subotu u 19 sati
Postavljeno: 17.01.2019.
Počinje Otvoreno prvenstvo Smederevske Palanke u preferansu
Turnir traje od 17. januara do 4. februara. Prvo kolo zakazano je za četvrtak, 17. januara, u 17 sati.
Postavljeno: 16.01.2019.
Udružene "Kolo Čeze" iz Palanke u saradnji sa lokalnom samoupravom podelilo 500 besplatnih obroka za socijalno ugroženo stanovništvo(VIDEO)
Nastavljena humana akcija, koja se realizuje svakog 16. dana u mesecu
 

 
 
Kursna lista