Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
AMSS: U većem delu Srbije vožnja otežana zbog snega
Postavljeno: 11.01.2019.


Putevi u Smederevskoj Palanci prohodni. Snega ima na kolovozu i saobraćaj se odvija otežano.

U većem delu Srbije, sem na krajnjem severu Vojvodine, snežne padavine dodatno su otežale već zimske uslove vožnje, saopštio je jutros AMSS.

U nižim predelima na putevima koji spadaju u prvi prioritet čišćenja kolovoza, ima snega u rastresitom, ili ugaženom stanju do 5 cm.

AMSS vozačima savetuje da zbog lošeg vremena ne kreću na put ako ne moraju, a preporučuje se period od 9 do 17 sati. Takođe treba koristiti puteve prvog prioriteta i pored toga što su oni možda duži.

U Smederevskoj Palanci visina snežnog pokrivača iznosi 21 cm, kolovozi su pod snegom, i saobraćaj se odvija otežano.

Kako smo saznali od Saše Gajića, direktora preduzeća „Niskogradnja“, koje obavlja poslove zimske službe, putevi su prohodni i do sada nije bilo ozbiljnjih problema iako se saobraćaj odvija otežano posebno na deonicama koje su II i III prioriteta i po seoskim sredinama.

Ulice I prioriteta, odnosno glavne saobraćajnice u gradu i ulice gde prolazi gradski saobraćaj i autobusi se čiste i tokom padavina, kao i ulice pod visokim usponom II i III priotiteta ( Mije Krnjevca, Danetova), rekao je Saša Gajić.

Ovoga jutra bilo je problema u funkcionisanju saobraćaja PO „Lasta“, mnogi polasci su kasnili u lokalu, problema je najviše u Baničini, a prema rečima nadležnih iz „Niskogradnje“ situacija na putevima u svim selima palanačke opštine je ista, saobraćaj se odvija otežano ali su putevi prohodni.

Agregati koji se koriste za održavanje i posipanje puteva su na rezervi jer zbog vremenskih uslova nisu na vreme dostavljeni, ali prema rečima direktora „Niskogradnje“ očekuje se da danas stignu svi potrebni agregati i da se tokom dana I prioritet potpuno očisti.

Ekipe ovog preduzeća su stalno na terenu, i nadležni uveravaju da će tokom dana situacija na putevima u gradu i selima na teritoriji naše opštine biti mnogo bolja.

Na vozače se apeluje da na put treba ići isključivo sa dobrim zimskim gumama i kompletnom zimskom opremom, i prilagoditi brzinu predviđenu za zimske uslove vožnje.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.07.2019.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog ubistva u pokušaju
Uhapšen J.G. (54) iz Kovina
Postavljeno: 19.07.2019.
Održana druga julska akcija dobrovoljnog davanja krvi u Palanci
Odziv Palančana je bio na zavidnom nivou
Postavljeno: 19.07.2019.
Nepromenjen režim saobraćaja na putu S. Palanka- V. Plana: Od 7 do 17 časova propuštaju se samo vozila prvog prioriteta, meštani i putnici prema Bresju, Baničini, Stojačku i Rači
Koristi se alternativni putni pravac Mukerovom ulicom u Palanci, preko Male Plane, Kruševa i Velikog orašja, kao i put preko Krnjeva
 


 
 
Kursna lista