Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Sport
Održan šahovski 4. "Memorijal Slobodan Martinović- Šoća" u Palanci: Pobednik velemajstor Nikola Sedlak(VIDEO)
Postavljeno: 13.01.2019.


Na odlično organizovanom turniru bilo 137 učesnika. Drugo mesto za velemajstora Ivana Ivanišević, dok je treće velemajstor Dejan Pikula. Palančanin Dušan Rajković najuspešniji veteran

U znak sećanja na legendarnog velemajstora, čiji lik i delo ne blede i koji je ostavio neizbrisiv trag u palanačkom, srpskom, jugoslovenskom i svetskom šahu, održan je 4. "Memorijal Slobodan Martinović- Šoća" u Palanci.

Svečana sala "Megamarketa" bila je tesna da primi sve poštovaoce velikog Šoća, a bilo 137 učesnika. Turnir je, u ime lokalne samouprave otvorio, povlačenjem prvog poteza, Ivan Gajić, zamenik predsednika opštine S. Palanka. Na otvaranju turnira govorili su glavni sudija Nebojša Baralić, Stevan Martinović i Dragan Joković, u ime Organizacionog odbora i velemajstor Danilo Milanović, Šoćin učenik.

U izuzetno neizvesnoj završnici, nakon 13 odigranih kola po Buholcu, pobednik je velemajstor Nikola Sedlak iz Subotice sa 10.5 poena. On je u direktnom duelu, u poslednjem kolu, pobedio velemajstora Ivana Ivaniševića, koji je zauzeo drugo mesto sa 10 poena. Treći je bio velemajstor Dejan Pikula, takođe, sa 10 poena.

Najuspešniji veteran je čuveni palanački velemajstor Dušan Rajković sa 8,5 poena, dok je velemajstor Nenad Ristić najbolji učesnik iz Palanke. Među šahistkinjama najbolja je bila intermajstor Ljilja Drljević 


Snimak proglašenja pobednika turnira:
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 16.02.2019.
Održano 23. Savetovanje pčelara Donje Jasenice u Palanci
Veliki odziv pčelara iz cele Srbije. Stručna predavanje i eminentni gosti
Postavljeno: 16.02.2019.
Dece iz Predškolskie ustanove "Čika Jova Zmaj" u Palanci otputovala na Zlatibor(VIDEO)
Na sedmodnevnom zimovanju boraviće 92 deteta i 14 vaspitača. Destinacija na Zlatiboru je odmaralište Golija
Postavljeno: 16.02.2019.
IN MEMORIAM: Dr Milan Stojić (1938-2019)
Poznati palanački stomatolog biće sahranjen u nedelju, 17. februara na Starom groblju u Palanci
 

 
 
Kursna lista