Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Sport
Održan šahovski 4. "Memorijal Slobodan Martinović- Šoća" u Palanci: Pobednik velemajstor Nikola Sedlak(VIDEO)
Postavljeno: 13.01.2019.


Na odlično organizovanom turniru bilo 137 učesnika. Drugo mesto za velemajstora Ivana Ivanišević, dok je treće velemajstor Dejan Pikula. Palančanin Dušan Rajković najuspešniji veteran

U znak sećanja na legendarnog velemajstora, čiji lik i delo ne blede i koji je ostavio neizbrisiv trag u palanačkom, srpskom, jugoslovenskom i svetskom šahu, održan je 4. "Memorijal Slobodan Martinović- Šoća" u Palanci.

Svečana sala "Megamarketa" bila je tesna da primi sve poštovaoce velikog Šoća, a bilo 137 učesnika. Turnir je, u ime lokalne samouprave otvorio, povlačenjem prvog poteza, Ivan Gajić, zamenik predsednika opštine S. Palanka. Na otvaranju turnira govorili su glavni sudija Nebojša Baralić, Stevan Martinović i Dragan Joković, u ime Organizacionog odbora i velemajstor Danilo Milanović, Šoćin učenik.

U izuzetno neizvesnoj završnici, nakon 13 odigranih kola po Buholcu, pobednik je velemajstor Nikola Sedlak iz Subotice sa 10.5 poena. On je u direktnom duelu, u poslednjem kolu, pobedio velemajstora Ivana Ivaniševića, koji je zauzeo drugo mesto sa 10 poena. Treći je bio velemajstor Dejan Pikula, takođe, sa 10 poena.

Najuspešniji veteran je čuveni palanački velemajstor Dušan Rajković sa 8,5 poena, dok je velemajstor Nenad Ristić najbolji učesnik iz Palanke. Među šahistkinjama najbolja je bila intermajstor Ljilja Drljević 


Snimak proglašenja pobednika turnira:
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 22.04.2019.
RHMZ Srbije: Upozorenja na jak i olujni vetar od utorka do petka
u utorak pad temperature, pa zatim sve toplije vreme
Postavljeno: 21.04.2019.
Uspešan vikend za karatiste trenera Milice Novković: Na dva takmičenja ukupno 12 medalja
Palančani i članovi KK Mladenovac uspešni na Zlatnom pojasu Čačka i na Kupu Beograda
Postavljeno: 21.04.2019.
Uspešan vikend za karatiste Goše: 11 medalja na dva takmičenja
Puleni trenera Miodraga Vukovića i Aleksandra Stanisavljevića uspešni na Zlatnom pojasu Čačka i na Kupu Uže Srbije
 


 
 
Kursna lista