Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Projekat "Gradovi u fokusu": Završena adaptacija zgrade Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci
Postavljeno: 15.01.2019.


Narodni muzej obišao predsednik opštine Nikola Vučen

Uvođenjem unutrašnje gasne instalacije, postavljanjem novih plafona i rasvete sa opremom, kao i zamenom stolarije u prizemlju, nakon 2 meseca završena je adaptacija zgrade Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci. Kroz projekat “Gradovi u fokusu” Ministarstva kulture I informisanja izdvojena su sredstva u ukupnom iznosu od 3.7 miliona dinara, pa će najstarija zgrada i palanački spomenik kulture u novom ruhu dočekati svoje posetioce.

Danas je Narodni muzej u Smederevskoj Palanci, posetio predsednik Opštine Nikola Vučen koji je prvi imao priliku da pogleda adaptirani enterijer ove ustanove.

Inače, pored sredstava koje je projektom izdvojilo Ministarstvo kulture i informisanja, opština Smederevska Palanka učestvovala je sa milion dinara za Narodni muzej ali i za adaptaciju biblioteke “Milutin Srećković” u istom iznosu.

“Budžetom za 2019. godinu planirana su sredstva u iznosu od 40 miliona dinara za projekte, a mi ćemo kao lokalna samouprava stati iza svakog dobrog projekta ”, naglasio je Nikola Vučen.

“Želim da istaknem da se u Smederevsku Palanku kultura ponovo vraća tamo gde I pripada, i da će zahvaljujući ljudima koji se bave ovim delatnostima naš grad predstaviti na mnogo bolji način nego što je to slučaj bio do sada, ” rekao je predsednik Opštine.

Svoja vrata za prve posetioce nakon dvomesečne pauze zbog renoviranja, ova ustanova otvoriće u petak, 18. januara u 19 časova, kada je zakazano otvaranje izložbe Mrtva priroda-iz kolekcije Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci.
 Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 23.04.2019.
Potpisana dva ugovora Opštine Velika Plana i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave vredna 14,8 miliona dinara
U pitanju su projekti Sanacija zapadnog krila opštine Velika Plana i e - Skupština - opremanje skupštine opštine Velika Plana sistemom za elektronsko glasanje
Postavljeno: 23.04.2019.
Prodajna Uskršnja izložba Dnevnog boravka "Puž" i PU "Čika Jova Zmaj" (sreda, u 17 časova)
Sva sredstva namenja su NURDOR-u, za pomoć deci oboleloj od karcinoma
Postavljeno: 23.04.2019.
Učenici "Palanačke gimnazije" postigli su odlične rezultate na smotri recitatora "Pesniče naroda mog"
Republičko takmičenje biće održano 17. i 18. maja u Valjevu
 


 
 
Kursna lista