Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Projekat "Gradovi u fokusu": Završena adaptacija zgrade Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci
Postavljeno: 15.01.2019.


Narodni muzej obišao predsednik opštine Nikola Vučen

Uvođenjem unutrašnje gasne instalacije, postavljanjem novih plafona i rasvete sa opremom, kao i zamenom stolarije u prizemlju, nakon 2 meseca završena je adaptacija zgrade Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci. Kroz projekat “Gradovi u fokusu” Ministarstva kulture I informisanja izdvojena su sredstva u ukupnom iznosu od 3.7 miliona dinara, pa će najstarija zgrada i palanački spomenik kulture u novom ruhu dočekati svoje posetioce.

Danas je Narodni muzej u Smederevskoj Palanci, posetio predsednik Opštine Nikola Vučen koji je prvi imao priliku da pogleda adaptirani enterijer ove ustanove.

Inače, pored sredstava koje je projektom izdvojilo Ministarstvo kulture i informisanja, opština Smederevska Palanka učestvovala je sa milion dinara za Narodni muzej ali i za adaptaciju biblioteke “Milutin Srećković” u istom iznosu.

“Budžetom za 2019. godinu planirana su sredstva u iznosu od 40 miliona dinara za projekte, a mi ćemo kao lokalna samouprava stati iza svakog dobrog projekta ”, naglasio je Nikola Vučen.

“Želim da istaknem da se u Smederevsku Palanku kultura ponovo vraća tamo gde I pripada, i da će zahvaljujući ljudima koji se bave ovim delatnostima naš grad predstaviti na mnogo bolji način nego što je to slučaj bio do sada, ” rekao je predsednik Opštine.

Svoja vrata za prve posetioce nakon dvomesečne pauze zbog renoviranja, ova ustanova otvoriće u petak, 18. januara u 19 časova, kada je zakazano otvaranje izložbe Mrtva priroda-iz kolekcije Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci.
 Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 18.08.2019.
Start fudbalske sezone za palanačke klubove: Pobede Jasenice 2017, Kusačana, Golopčana, bod za Cerovac, poraz Radnika na Koloniji
Odigrani mečevi 1. kola Podunavske okružne lige
Postavljeno: 18.08.2019.
Ekipe "Armagedona" koje su predstavljale Smederevsku Palanku vicešampioni Srbije u basketu 3x3 u muškoj i ženskoj konkurenciji
Palanački timovi ostvarili veliki uspeh i osvojili druga mesta na finalnom turniru u Novom Sadu
Postavljeno: 18.08.2019.
"Ćebe fest" u Velikoj Plani od 19. do 23. avgusta
Festival i bioskop na otvorewnom drugu godinu zaredom
 


 
 
Kursna lista