Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Izložba ikona u Centru za kulturu Smederevo
Postavljeno: 21.01.2019.


Otvaranje je zakazano za ponedeljak u 18 sati.

U okviru 30. Smederevskih svetosavskih svečanosti u galeriji Centra za kulturu Smederevo će u ponedeljak, 21. januara u 18 sati biti otvorena izložba ikona autora Nemanje Nedeljkovića.

Prva znanja o vizantijskom slikarstvu i ikonopisu autor rođen u Smederevu stekao je u Beogradu u srednjoj umetničkoj školi ,,Tehnoart'',  na smeru Konzervator i restaurator kulturno umetničkih dobara. Po završetku Visoke škole likovnih i primenjenih umetnosti i strukovnih studija na odseku Nastavnik likovne kulture, Nemanja Nedeljković odlazi u Australiju, gde je dva puta predstavljao pravoslavnu crkvenu umetnost na srpskom festivalu u Sidneju i izlagao na nekoliko zajedničkih izložbi. Trenutno je na 4. godini Akademije Srpske Pravoslavne Crkve, odsek Crkvene umetnosti (ikonopis). Do sada je imao pet zajedničkih izložbi i jednu samostalnu. Predaje likovnu kulturu u osnovnoj školi i povremeno se bavi konzervatorsko restauratorskim radovima.
 
Na izložbi će biti predstavljeno oko 20 radova, među kojima su hilandarske reprodukcije i autorska dela. Posetioci će na izložbi moći da vide ikone rađene jajčanim temperama na drvenoj podlozi, kao i one koje su rađene akrilnim bojama na platnu.

Na otvaranju izložbe prisutnima će se obratiti autor ikona koje će u galeriji Centra za kulturu biti izložene do 10. februara.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 16.02.2019.
Održano 23. Savetovanje pčelara Donje Jasenice u Palanci
Veliki odziv pčelara iz cele Srbije. Stručna predavanje i eminentni gosti
Postavljeno: 16.02.2019.
Dece iz Predškolskie ustanove "Čika Jova Zmaj" u Palanci otputovala na Zlatibor(VIDEO)
Na sedmodnevnom zimovanju boraviće 92 deteta i 14 vaspitača. Destinacija na Zlatiboru je odmaralište Golija
Postavljeno: 16.02.2019.
IN MEMORIAM: Dr Milan Stojić (1938-2019)
Poznati palanački stomatolog biće sahranjen u nedelju, 17. februara na Starom groblju u Palanci
 

 
 
Kursna lista