Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Izložba ikona u Centru za kulturu Smederevo
Postavljeno: 21.01.2019.


Otvaranje je zakazano za ponedeljak u 18 sati.

U okviru 30. Smederevskih svetosavskih svečanosti u galeriji Centra za kulturu Smederevo će u ponedeljak, 21. januara u 18 sati biti otvorena izložba ikona autora Nemanje Nedeljkovića.

Prva znanja o vizantijskom slikarstvu i ikonopisu autor rođen u Smederevu stekao je u Beogradu u srednjoj umetničkoj školi ,,Tehnoart'',  na smeru Konzervator i restaurator kulturno umetničkih dobara. Po završetku Visoke škole likovnih i primenjenih umetnosti i strukovnih studija na odseku Nastavnik likovne kulture, Nemanja Nedeljković odlazi u Australiju, gde je dva puta predstavljao pravoslavnu crkvenu umetnost na srpskom festivalu u Sidneju i izlagao na nekoliko zajedničkih izložbi. Trenutno je na 4. godini Akademije Srpske Pravoslavne Crkve, odsek Crkvene umetnosti (ikonopis). Do sada je imao pet zajedničkih izložbi i jednu samostalnu. Predaje likovnu kulturu u osnovnoj školi i povremeno se bavi konzervatorsko restauratorskim radovima.
 
Na izložbi će biti predstavljeno oko 20 radova, među kojima su hilandarske reprodukcije i autorska dela. Posetioci će na izložbi moći da vide ikone rađene jajčanim temperama na drvenoj podlozi, kao i one koje su rađene akrilnim bojama na platnu.

Na otvaranju izložbe prisutnima će se obratiti autor ikona koje će u galeriji Centra za kulturu biti izložene do 10. februara.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 23.04.2019.
Potpisana dva ugovora Opštine Velika Plana i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave vredna 14,8 miliona dinara
U pitanju su projekti Sanacija zapadnog krila opštine Velika Plana i e - Skupština - opremanje skupštine opštine Velika Plana sistemom za elektronsko glasanje
Postavljeno: 23.04.2019.
Prodajna Uskršnja izložba Dnevnog boravka "Puž" i PU "Čika Jova Zmaj" (sreda, u 17 časova)
Sva sredstva namenja su NURDOR-u, za pomoć deci oboleloj od karcinoma
Postavljeno: 23.04.2019.
Učenici "Palanačke gimnazije" postigli su odlične rezultate na smotri recitatora "Pesniče naroda mog"
Republičko takmičenje biće održano 17. i 18. maja u Valjevu
 


 
 
Kursna lista