Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Iz Predstavništva Republike Srpske u Beogradu najavljena poseta Smederevskoj Palanci i renoviranoj Biblioteci Milutin Srećković(četvrtak, 11 sati)
Postavljeno: 23.01.2019.


Direktor Predstavništva RS Mlađen Cicović će imati prijem kod Nikole Vučena i pokloniće knjige palanačkoj biblioteci

Iz Predstavništva Republike Srpske u Beogradu dobili smo obaveštenje o aktivnostima i planu posete opštini S. Palanka i Biblioteci "Milutin Srećković". U pitanju je svečanost povodom obeležavanja 150 godina od osnivanja ove palanačke kulturne ustanove i renoviranja i realizacije projeka "Gradovi u fokusu".

U obaveštenju Predstavništva RS se navodi:

"Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović i šef Kabineta  u Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije Branislav Maričić posetiće sutra Smederevsku Palanku povodom 150. godišnjice osnivanja Narodne biblioteke „Milutin Srećković“. Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji sutra će bibliotečki fond u Smederevskoj Palanci dopuniti knjigama iz Republike Srpske, a Ministarstvo kulture i informisanja Srbije je, kroz projekat „Gradovi u fokusu“, nedavno pomoglo rekonstrukciju i revitalizaciju ove biblioteke.
 
Po programu posete predviđeno je da sutra, 24. januara, u 11 sati, direktora Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađena Cicovića primi  predsjednik Opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen. Tema sastanka biće dosadašnja i buduća saradnja u manifestaciji Dani Srpske u Srbiji,  a razgovaraće se i o drugim oblicima saradnje ove opštine sa privrednicima, umjetnicima, sportistima i udruženjima u Republici Srpskoj.
 
U Narodnoj biblioteci „Milutin Srećković“ u Smederevskoj Palanci, sutra u 11.30 , u okviru obeležavanja 150. godišnjice ove ustanove kulture i umetnosti, gospodin Cicović će biblioteci pokloniti 400 knjiga iz Republike Srpske. Ova donacija je u okviru  akcije darivanja novih knjiga autora i izdavača iz Republike Srpske bibliotekama u Srbiji, koju Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji realizuje već sedam godina. Biblioteci  „Milutin Srećković“ u Smederevskoj Palanci biće darovane knjige koje su ove godine bile izložene na štandu Republike Srpske na  Međunarodnom beogradskog sajma knjiga.  Predstavništvo je do sada poklonilo  ukupno  6.863 knjige bibliotekama u 12 gradova i opština u Srbiji, a u 2019. godini, planirane su, pored ove, još dvije donacije bibliotekama  u Srbiji.
 
U okviru saradnje Predstavništva Republike Srpske u Srbiji sa Smederevskom Palankom sutra će u 12.30, takođe u biblioteci  „Milutin Srećković“, biti priređena i promocija dve knjige Neleta Karajlića: "Fajront u Sarajevu" i "Solunska 28". Istaknuti muzički i književni stvaralac govoriće o svojim inspiracijama i stvaralaštvu, kao i o životu u  Sarajevu i Beogradu."


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 23.04.2019.
Potpisana dva ugovora Opštine Velika Plana i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave vredna 14,8 miliona dinara
U pitanju su projekti Sanacija zapadnog krila opštine Velika Plana i e - Skupština - opremanje skupštine opštine Velika Plana sistemom za elektronsko glasanje
Postavljeno: 23.04.2019.
Prodajna Uskršnja izložba Dnevnog boravka "Puž" i PU "Čika Jova Zmaj" (sreda, u 17 časova)
Sva sredstva namenja su NURDOR-u, za pomoć deci oboleloj od karcinoma
Postavljeno: 23.04.2019.
Učenici "Palanačke gimnazije" postigli su odlične rezultate na smotri recitatora "Pesniče naroda mog"
Republičko takmičenje biće održano 17. i 18. maja u Valjevu
 


 
 
Kursna lista