Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Svečano otvorena renovirana biblioteka "Milutin Srećković" u Palanci
Postavljeno: 24.01.2019.


Gosti na otvaranju iz Predstavništa RS U Srbiji i Ministarstva kulture i informisanja. Promovisana knjiga dr Neleta Karajlića.

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović i šef Kabineta  u Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije Branislav Maričić posetili su Smederevsku Palanku povodom 150. godišnjice osnivanja biblioteke „Milutin Srećković“. Njih je u svom kabinetu primio predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen, a na sastanku je bilo reči i o nastavku saradnje na kulturnom planu naše i opština u Republici Srpskoj. Ovom prilikom, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji dopunilo je fond biblioteke sa 400 knjiga njihovih autora.

Osim kulturne saradnje koja se realizuje u okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ , na sastanku u kabinetu predsednika Opštine razmatralo se i o drugim oblicima saradnje koja se odnosi na produbljivanje kontakata sa privrednicima, umetnicima, sportistima i udruženjima u Republici Srpskoj.

Inače. projekat „Gradovi u fokusu“, Ministarstva kulture i informisanja i uz podršku opštine Smederevska Palanka realizovan je u biblioteci „Milutin Srećković“. U okviru projekta renovirana je fasada, krov i podovi a sredstvima lokalne samouprave uređen je enterijer ove kulturne ustanove.


Prisutne goste i naše sugrađane pozdravila je i v.d.direktorka biblioteke "Milutin Srećković", Irena Popović, koja se između ostalog u ime kolektiva zahvalila na donaciji u vidu knjiga Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji kao i predstavnicima lokalne samouprave koji su pomogli u realizaciji projekta "Gradovi u fokusu" zahvaljujući kome je ova kulturna ustanova dobila jedno novo i lepše ruho.

U prisustvu velikog broja naših sugrađana, gostiju I čelnika lokalne samouprave povodom svečanog otvaranja biblioteke "Milutun Srećković" upriličena je i promocija knjige dr Neleta Karajlića “Solunska 28”.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 22.04.2019.
RHMZ Srbije: Upozorenja na jak i olujni vetar od utorka do petka
u utorak pad temperature, pa zatim sve toplije vreme
Postavljeno: 21.04.2019.
Uspešan vikend za karatiste trenera Milice Novković: Na dva takmičenja ukupno 12 medalja
Palančani i članovi KK Mladenovac uspešni na Zlatnom pojasu Čačka i na Kupu Beograda
Postavljeno: 21.04.2019.
Uspešan vikend za karatiste Goše: 11 medalja na dva takmičenja
Puleni trenera Miodraga Vukovića i Aleksandra Stanisavljevića uspešni na Zlatnom pojasu Čačka i na Kupu Uže Srbije
 


 
 
Kursna lista