Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Svečano otvorena renovirana biblioteka "Milutin Srećković" u Palanci
Postavljeno: 24.01.2019.


Gosti na otvaranju iz Predstavništa RS U Srbiji i Ministarstva kulture i informisanja. Promovisana knjiga dr Neleta Karajlića.

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović i šef Kabineta  u Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije Branislav Maričić posetili su Smederevsku Palanku povodom 150. godišnjice osnivanja biblioteke „Milutin Srećković“. Njih je u svom kabinetu primio predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen, a na sastanku je bilo reči i o nastavku saradnje na kulturnom planu naše i opština u Republici Srpskoj. Ovom prilikom, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji dopunilo je fond biblioteke sa 400 knjiga njihovih autora.

Osim kulturne saradnje koja se realizuje u okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ , na sastanku u kabinetu predsednika Opštine razmatralo se i o drugim oblicima saradnje koja se odnosi na produbljivanje kontakata sa privrednicima, umetnicima, sportistima i udruženjima u Republici Srpskoj.

Inače. projekat „Gradovi u fokusu“, Ministarstva kulture i informisanja i uz podršku opštine Smederevska Palanka realizovan je u biblioteci „Milutin Srećković“. U okviru projekta renovirana je fasada, krov i podovi a sredstvima lokalne samouprave uređen je enterijer ove kulturne ustanove.


Prisutne goste i naše sugrađane pozdravila je i v.d.direktorka biblioteke "Milutin Srećković", Irena Popović, koja se između ostalog u ime kolektiva zahvalila na donaciji u vidu knjiga Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji kao i predstavnicima lokalne samouprave koji su pomogli u realizaciji projekta "Gradovi u fokusu" zahvaljujući kome je ova kulturna ustanova dobila jedno novo i lepše ruho.

U prisustvu velikog broja naših sugrađana, gostiju I čelnika lokalne samouprave povodom svečanog otvaranja biblioteke "Milutun Srećković" upriličena je i promocija knjige dr Neleta Karajlića “Solunska 28”.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 16.02.2019.
Održano 23. Savetovanje pčelara Donje Jasenice u Palanci
Veliki odziv pčelara iz cele Srbije. Stručna predavanje i eminentni gosti
Postavljeno: 16.02.2019.
Dece iz Predškolskie ustanove "Čika Jova Zmaj" u Palanci otputovala na Zlatibor(VIDEO)
Na sedmodnevnom zimovanju boraviće 92 deteta i 14 vaspitača. Destinacija na Zlatiboru je odmaralište Golija
Postavljeno: 16.02.2019.
IN MEMORIAM: Dr Milan Stojić (1938-2019)
Poznati palanački stomatolog biće sahranjen u nedelju, 17. februara na Starom groblju u Palanci
 

 
 
Kursna lista