Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Filmski hitovi u Palanačkom bioskopu: "Taksi bluz", "Aladin i leteći ćilim" i "Povratak Meri Popins"
Postavljeno: 29.01.2019.


Projekcije su zakazane za 2, 3., 4., i 5. februar

Najnoviji filmski hitovi zakazani su za 2., 3, 4. i 5. februar, kada će palanački ljubitelji filmova moći da uživaju u projekcijama trenutno najpopularnijih domaćih i stranih ostvarenja. Na programu su animirani film "Aladin i leteći ćilim", zatim "Povratak Meri Popins" kao i domaći blokbaster "Taksi bluz".

Raspored projekcija:

02. i 03. februar 

16:00 sati crtani film „Aladin i leteći ćilim“
18:00 i 20:00 sati film „Taksi bluz“
 
04. i 05. februar
16:00 sati film „Povratak Meri Popins“
18:30 i 20:30 sati film „Taksi bluz“
 
Projekcije se odvijaju u pozorišnoj sali Ustanove Kulturni centar, a karte se mogu kupiti na biletarnici ove ustanove.

TAKSI BLUZ
 
Trajanje: 95 minuta. Režiser: Miroslav Stamatov. Uloge: Andrija Milošević, Milena Predić, Todor Jovanović, Aleksandra Tomić, Nikola Đuričko, Sergej Trifunović.
 
Glavni junak ove priče je Marko (42), simpatični propali dramaturg koji godinama radi kao taksista i čije ćemo avanture pratiti tokom jedne urnebesne noći. Naizgled jedan normalan dan na poslu će se pretvoriti u haos kada se u njegova kola ušunja dečak Damir koji je pobegao iz doma za nezbrinutu decu i koji je u potrazi za svojim ocem. Vožnja njih dvojice u taksiju tokom jedne noći će iznedriti gomilu suludih situacija koje će se smenjivati zajedno sa mnoštvom likova koji će prodefilovati kroz taksi kao mušterije.

POVRATAK MERI POPINS

Najpoznatija guvernanta na svetu se vratila posle 55 godina, ovoga puta u liku ljupke i besprekorne Emili Blant. U domaće bioskope "sleće" 24. januara."Povratak Meri Popins" dešava se 25 godina nakon prvog filma, dakle u četvrtoj deceniji 20. veka u Londonu. Nakon porodične tragedije, Meri se vraća deci koju je nekada čuvala: Džejn (Emili Mortimer) i Majklu Benksu (Ben Višo). 

ALADIN I LETEĆI ĆILIM


Aladin živi u Pjortu, malom pustom selu u Bulgislavu, zajedno sa majkom, ocem i kozom Rajkom.Pjort je lepo i zanimljivo mesto, ali vrlo malo, pa Aladin sanja o pustolovinama u velikom svetu koji se nalazi iza planina na horizontu. Aladinov otac uopšte ne podržava svog sina. Insistira da se smiri. Svet nisu pustolovine, nego opasnosti i ljudi iz malog mesta ne treba da se mešaju sa onima iz vanjskg sveta. Od dečaka se očekuje da pođe stopama svog oca i postane krojač. Kada Aladin dobije nepredviđenu šansu, on je zgrabi oberučke. Na fantastičnom letećem tepihu, koga je dobio od El Faze, Aladin sa svojom vernom prijateljicom kozom Rajkom, leti prema suncu sa zadatkom da vrati El Fazi izgubljeno unuče. Sultanov grad Peto je zaista nešto posebno – ogroman i haotičan, iza svakog ćoška vrebaju probisveti. Ali to ne sprečava naivnog seljačića Aladina da nastavi put na čarobnom tepihu.


 
 
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 25.08.2019.
OŠ HIM u Palanci u projektu "2000 digitalnih učionica"
U toku je obuka za nastavno osoblje
Postavljeno: 24.08.2019.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog teških telesnih povreda
Uhapšen A.J. iz Beograda
Postavljeno: 24.08.2019.
U Velikoj Orašju svečano otkriverna tabla sa natpisom povodom 150 godina Oraškog sreza(VIDEO)
1869. godine proglašen Oraški srez, a Veiko Orašje bilo sedište sreza do 1944. godine
 


 
 
Kursna lista