Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Ministar državne uprave i lokalne samouprave, Branko Ružić, održao sastanak sa načelnicima svih upravnih okruga
Postavljeno: 01.02.2019.


Glavna tema sastanka bila je proces reforme Javne uprave i Centralni registar stanovništva

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić održao je sastanak sa načelnicima svih upravnih okruga, i tom prilikom je izjavio da će Ministarstvo nastaviti da podržava gradove i opštine u procesu reforme Javne uprave i najavio nove aktivnosti, među kojima je i Centralni registar stanovništva. Sastanku je prisustvovao i načelnik Podunavskog upravnog okruga, Nebojša Pavlović.

„Centralni registar stanovništva je kruna našeg posla koji se odnosi na prevođenje evidencija iz papirnog u elektronski oblik. On će konačno objediniti 13 elektronskih evidencija koje sada vode različite institucije, što će omogućiti da službenici u postupcima koje vode za građane koriste ove baze kao izvor podataka. Iza nas je vreme kada su nam građani donosili na uvid izvod iz matične knjige rođenih ili državljanstvo“, rekao je ministar Ružić i dodao da je put kojim idemo jedini moguć ako želimo da stvorimo efikasnu i ekonomičnu upravu koja je pravi servis građana.


Ružić je sa načelnicima okruga razgovarao i o aktuelnostima u radu Uprava, primeni određenih zakona, kao i planovima za naredni period, a cilj je da se adekvatno sprovede reforma Javne uprave.

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 23.04.2019.
Potpisana dva ugovora Opštine Velika Plana i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave vredna 14,8 miliona dinara
U pitanju su projekti Sanacija zapadnog krila opštine Velika Plana i e - Skupština - opremanje skupštine opštine Velika Plana sistemom za elektronsko glasanje
Postavljeno: 23.04.2019.
Prodajna Uskršnja izložba Dnevnog boravka "Puž" i PU "Čika Jova Zmaj" (sreda, u 17 časova)
Sva sredstva namenja su NURDOR-u, za pomoć deci oboleloj od karcinoma
Postavljeno: 23.04.2019.
Učenici "Palanačke gimnazije" postigli su odlične rezultate na smotri recitatora "Pesniče naroda mog"
Republičko takmičenje biće održano 17. i 18. maja u Valjevu
 


 
 
Kursna lista