Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Ministar državne uprave i lokalne samouprave, Branko Ružić, održao sastanak sa načelnicima svih upravnih okruga
Postavljeno: 01.02.2019.


Glavna tema sastanka bila je proces reforme Javne uprave i Centralni registar stanovništva

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić održao je sastanak sa načelnicima svih upravnih okruga, i tom prilikom je izjavio da će Ministarstvo nastaviti da podržava gradove i opštine u procesu reforme Javne uprave i najavio nove aktivnosti, među kojima je i Centralni registar stanovništva. Sastanku je prisustvovao i načelnik Podunavskog upravnog okruga, Nebojša Pavlović.

„Centralni registar stanovništva je kruna našeg posla koji se odnosi na prevođenje evidencija iz papirnog u elektronski oblik. On će konačno objediniti 13 elektronskih evidencija koje sada vode različite institucije, što će omogućiti da službenici u postupcima koje vode za građane koriste ove baze kao izvor podataka. Iza nas je vreme kada su nam građani donosili na uvid izvod iz matične knjige rođenih ili državljanstvo“, rekao je ministar Ružić i dodao da je put kojim idemo jedini moguć ako želimo da stvorimo efikasnu i ekonomičnu upravu koja je pravi servis građana.


Ružić je sa načelnicima okruga razgovarao i o aktuelnostima u radu Uprava, primeni određenih zakona, kao i planovima za naredni period, a cilj je da se adekvatno sprovede reforma Javne uprave.

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 15.06.2019.
Odlučujući meč prvog stepena fudbalskog baraža za Podunavsku okružnu ligu: Glibovački Glavaš dočekuje Mladost iz Novog Sela
Utakmica je na programu u nedelju, u 17.30 časova, na Gradskom stadionu u Palanci
Postavljeno: 15.06.2019.
U Smederevu počeo 4. Memorijal „Zoran Popović Pop“ u malom fudbalu
Na manifestaciji, u znak sećanja na istaknutog sportistu, trenera i fudbalskog radnika, učestvuje 28 ekipa
Postavljeno: 15.06.2019.
Održan šesti ovogodišnji Sajam pšoljoprivrednih mašina i alata u Palanci
 


 
 
Kursna lista