Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
HES Doma zdravlja u Smederevskoj Palanci: Na teritoriji naše opštine nema zabeleženih i potvrđenih slučajeva gripa tipa A
Postavljeno: 11.02.2019.


Kod 177 osoba registrovana su oboljenja slična gripu

Еpidеmiоlоšка situаciја u Srbiјi u vеzi sа оbоlеvаnjеm оd gripа је u sкlаdu sа кrеtаnjеm оbоljеnjа zа оvај pеriоd gоdinе. Prema poslednjem izveštaju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", za oko 84.969 osoba se sumnja da su obolele, a epidemiolozi upozoravaju da postoji tendencija rasta ovih brojki u predstojećem periodu.

Epidemija gripa je proglašena u nekoliko okruga u Srbiji, a prema rečima nadležnih iz Zavoda za javno zdravlje Požarevac situacija u podunavsko-brančevskom okrugu je stabilna i nema epidemije.

U Smederevskoj Palanci nema zabeleženih i verifikovanih
 slučajeva gripa, a kako ističu nadležni iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja na teritoriji naše opštine registrovano je 177 slučajeva oboljenja sličnih gripu tipa A (H1N1).

Prema rečima dr Snežane Zlatković, epidemiologa HES Doma zdravlja u Palanci, od 177 osoba oko 50 su uzrasta do 4 godine a najviše stope oboljevanja se beleže kod najmlađeg i najstarijeg stanovništva.

Karakteristični simptomi gripa tipa AH1N1 su povišena temperatura, iznad 38 stepeni, jak kašalj, curenje nosa i malaksalost, i preporučuje je se da se osobe sa ovim simptomima odmah jave svom izabranom lekaru.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 22.04.2019.
RHMZ Srbije: Upozorenja na jak i olujni vetar od utorka do petka
u utorak pad temperature, pa zatim sve toplije vreme
Postavljeno: 21.04.2019.
Uspešan vikend za karatiste trenera Milice Novković: Na dva takmičenja ukupno 12 medalja
Palančani i članovi KK Mladenovac uspešni na Zlatnom pojasu Čačka i na Kupu Beograda
Postavljeno: 21.04.2019.
Uspešan vikend za karatiste Goše: 11 medalja na dva takmičenja
Puleni trenera Miodraga Vukovića i Aleksandra Stanisavljevića uspešni na Zlatnom pojasu Čačka i na Kupu Uže Srbije
 


 
 
Kursna lista