Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Sufinasiranje populacione politike: Konkurs za gradove i opštine
Postavljeno: 19.02.2019.


U pitanju je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavice Djukić Dejanović pozvala je danas rukovodstva gradova i opština u Srbiji.

Ona je gostujući na RTS, lokalne funkcionere pozivala da se do 7. marta prijave na Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za sufinansiranje mera populacione politike za 2019. godinu.

Đukić-Dejanović je za Radio-televiziju Srbije rekla da lokalne samouprave u skladu sa svojom situacijom u domenu populacione politike treba da uvide prioritete, kao i da mogu zatražiti odredjene instrukcije kako bi njihova aplikacija bila konkurentnija. 

Prema njenim rečima, ove godine aplikacije treba da, izmedju ostalog, budu fokusirane na uskladjivanju rada i roditeljstva, sredstva za mlade roditelje, obezbedjivanje domovima zdravlja opreme za rad na terenu kako bi ginekolozi mogli da odu do mame i bebe. 
 
Uslov za učešće na konkursu je da lokalne samouprave u svojim budžetima imaju predvidjena sredstva za sprovodjenje predloženih mera, da imaju telo ili osobu zaduženu za pitanja demografije i populacione politike, kao i da su predložene mere u skladu sa ciljevima i namenama ovog poziva.

Izvor: Beta
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.06.2019.
ePodunavlje: Doneto Rešenje o rušenju objekta "Palanka Promet" u Njegoševoj
Postavljeno: 19.06.2019.
Lekarski pregledi za radnike i zaposlene, vozačku dozvolu i obuka iz prve pomoći u Palanačkom Domu zdravlja
Pregledi će biti organizovani u ponedeljak, 24. maja, od 8 časova
Postavljeno: 19.06.2019.
Edukacija na temu postupanje u slučajevima terorizma i upravljanje vanrednim situacijama na lokalnom nivou u Maloj sali opštine Smederevska Palanka
Predavači su bili predstavnici Centra za krizni menadžment iz Beograda
 


 
 
Kursna lista