Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Sufinasiranje populacione politike: Konkurs za gradove i opštine
Postavljeno: 19.02.2019.


U pitanju je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavice Djukić Dejanović pozvala je danas rukovodstva gradova i opština u Srbiji.

Ona je gostujući na RTS, lokalne funkcionere pozivala da se do 7. marta prijave na Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za sufinansiranje mera populacione politike za 2019. godinu.

Đukić-Dejanović je za Radio-televiziju Srbije rekla da lokalne samouprave u skladu sa svojom situacijom u domenu populacione politike treba da uvide prioritete, kao i da mogu zatražiti odredjene instrukcije kako bi njihova aplikacija bila konkurentnija. 

Prema njenim rečima, ove godine aplikacije treba da, izmedju ostalog, budu fokusirane na uskladjivanju rada i roditeljstva, sredstva za mlade roditelje, obezbedjivanje domovima zdravlja opreme za rad na terenu kako bi ginekolozi mogli da odu do mame i bebe. 
 
Uslov za učešće na konkursu je da lokalne samouprave u svojim budžetima imaju predvidjena sredstva za sprovodjenje predloženih mera, da imaju telo ili osobu zaduženu za pitanja demografije i populacione politike, kao i da su predložene mere u skladu sa ciljevima i namenama ovog poziva.

Izvor: Beta
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.09.2019.
Humanitarna akcija NURDOR-a "Pruži korak": Pešačenje Tamare i Bogdana od Niša do Beograda, u Palanci će biti u ponedeljak 23. septembra
Ovu akciju mogu da podrže svi instaliranjem aplikacije "Pruži korak" na mobilne telefone, koja će meriti vaše korake i kovertovati ih u dinare, a sumu koju na taj način prikupite NURDOR-u će u vaše ime donirati kompanije
Postavljeno: 19.09.2019.
Besplatni preventivni pregledi u OB "Stefan Visoki" u Palanci (nedelja, 22. septembar od 8 do 16 časova)
Građani će moći da urade preventivne ORL preglede, ultrazvuk stomaka, tumor markere, i izmere krvni pritisak i šećer u krvi
Postavljeno: 19.09.2019.
Počelo uklanjanje drvoreda u Francuskoj ulici u Palanci
Ulica se parcijalno zatvara za saobraćaj a vozila se preusmeravaju na alternativne pravce
 


 
 
Kursna lista