Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić 9. marta u Podunavskom okrugu
Postavljeno: 06.03.2019.


Obraćanje građanima Podunavskog okruga zakazano je za 12 časova na centralnom gradskom trgu u Smederevu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", u subotu, 9. marta, tokom posete Podunavskom okrugu, obratiće se građanima u 12 časova na centralnom gradskom trgu u Smederevu.
 
Tom prilikom, u Smederevu, Velikoj Plani i Smederevskoj Palanci predsednik Vučić obići će velike investicije koje je finansirala država i razgovaraće sa građanima o tome šta je do sad urađeno ali i šta će se raditi u budućnosti.
 
 U kampanji "Budućnost Srbije", predsednik predstavlja građanima rezultate koji su postignuti u svim delovima naše zemlje u prethodnih sedam godina i planove za dalji razvoj.
 
“Budućnost Srbije su fabrike i nova radna mesta, nove škole i vrtići. Bolnice i domovi zdravlja, stanovi i ustanove kulture, novi putevi i mostovi, nove investucije i ekonomski napredak” – ističe predsednik Vučić.
 
U prethodnom periodu u Podunavskom okrugu radilo se na poboljšanju uslova života u svim segmentima..
 
Projekat Železare je najznačajniji za grad Smederevo. Kompanija trenutno zapošljava 5.000 radnika. Danas je HBIS grupa, vlasnik smederevske železare, prvi put i zvanično najveći srpski izvoznik sa 749,5 miliona evra izvoza. U 2018. izvoz smederevske železare bio je veći za 212,7 miliona evra, odnosno za 39,6 odsto u odnosu na 2017. godinu.
 
Ulagalo se u zdravstvo i školstvo u Podunavskom okrugu. U renoviranje Gimnazije u Smederevu Vlada Republike Srbije uložila je 168 miliona dinara.
 
Kada je u pitanju Smederevska Palanka ove godine očekuje se početak radova na renoviranju Opšte bolnice. Vrednost investicije Vlade Republike Srbije je oko 2 milijarde dinara. Projekat sanacije i adaptacije Opšte bolnice “Stefan Visoki” u Smederevskoj Palanci obuhvata obnovu krova, fasade, podova, zamenu svih 600 prozora, vrata, rekonstrukciju ventilacije, grejanja, mokrih čvorova…
 
Smederevska Palanka je u prethodnom periodu pre svega radila na sanaciji katastrofalnog stanja do koga je dovela vlast DS. Premijerka Ana Brnabić tokom posete ovoj opštine izjavila je da ne zna ni jednu opštinu u Srbiji koja je toliko devastirana, a nasleđeno stanje ocenila kao tužno i neverovatno. Već tada je najavljeno da građani mogu da očekuju podršku Vlade Srbije.
 
Obećano učinjeno. Dugovanje javnog sektora opštine Smederevska Palanka iznosio je 3,09 milijarde dinara. Danas je dug smanjen na 1,85 milijarde dinara.
 
U Velikoj Plani ulagano je u razvoj industrijske zone. Od 2015. do 2019. godine u njen razvoj uloženo je 34.967.023,63dinara.. Došli su i domaći i strani investitori, otvoreno je 500 novih radnih mesta. Puno je urađeno na stvaranju uslova da postojeći investitori šire svoju proizvodnju, a neki novi dođu.
 
Kampanju "Budućnost Srbije" predsednik Aleksandar Vučić je započeo 7. februara. Najavljujući kampanju, on je izjavio da će obići svih 29 okruga u Srbiji kako bi građanima predstavio postignute rezultate i dalje planove, kao i da čuje njihove primedbe.
 
- Naš slogan je "Budućnost Srbije". Smatramo da smo promenili izgled zemlje. Stvari nisu idealne, nikada neće ni biti, ali smo mnogo toga dobro učinili, a možemo i hoćemo još napornije da radimo, rekao je Aleksandar Vučić.
 
On očekuje da obiđe više od 100 opština, da čuje primedbe ljudi, šta ih tišti, kao i da im se pokaže "koliko smo škola, vrtića, bolnica otvorili ili obnovili, a u kakvom su katrastrofalnom stanju bili".
 
 Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.09.2019.
Humanitarna akcija NURDOR-a "Pruži korak": Pešačenje Tamare i Bogdana od Niša do Beograda, u Palanci će biti u ponedeljak 23. septembra
Ovu akciju mogu da podrže svi instaliranjem aplikacije "Pruži korak" na mobilne telefone, koja će meriti vaše korake i kovertovati ih u dinare, a sumu koju na taj način prikupite NURDOR-u će u vaše ime donirati kompanije
Postavljeno: 19.09.2019.
Besplatni preventivni pregledi u OB "Stefan Visoki" u Palanci (nedelja, 22. septembar od 8 do 16 časova)
Građani će moći da urade preventivne ORL preglede, ultrazvuk stomaka, tumor markere, i izmere krvni pritisak i šećer u krvi
Postavljeno: 19.09.2019.
Počelo uklanjanje drvoreda u Francuskoj ulici u Palanci
Ulica se parcijalno zatvara za saobraćaj a vozila se preusmeravaju na alternativne pravce
 


 
 
Kursna lista