Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
ePodunavlje: 20.000 ljudi dočekaće predsednika Aleksandra Vučića u Smederevu!
Postavljeno: 08.03.2019.


Čak 20.000 stanovnika Podunavskog okruga dočekaće sutra, 9. marta, predsednika Srbije Aleksandra Vućića na centralom trgu u Smederevu, što će biti najveća iskazana podrška u okviru predsedničke kampanje "Budućnost Srbije".  

Stanovnici Podunavskog okruga zahvalni su predsedniku Srbije i Vladi Srbije na bezrezervnoj podršci i pomoći za razvoj infrastrukture, privrede i za realne osnove podizanja životnog standarda građana kroz otvaranje radnih mesta i ulaganja u zdravstvo, školstvo i socijalnu politiku.

U opštini Velika Plana, od 2015. godine, Vlada Republike Srbije i republička javna preduzeća su uložili oko milijardu i četiri stotine miliona dinara, što je doprinelo ubrzanom razvoju privrede i najavi otvaranja novih 500 radnih mesta u narednom periodu.

Opština Smederevska Palanka na putu je potpunog oporavka od pljačkaške politike bivšeg režima koji je totalno devastirao, uništio javni sektor i zadužio u visini četiri godišnja budžeta. Zalaganjem predsednika Vučića i  Vlade Srbije, Palančani nemaju više restrikcija u vodosnabdevanju, ulice su ponovo osvetljene i rekonstruišu se, javna preduzeća i lokalna samouprava nisu više u blokadi, a posle više godina ulaže se u zdravstvo, školstvo i socijalnu politiku. Palančani očekuju nove investicije koje će pokrenuti i posrnulu privredu.

U Smederevu, gradu sa fantastičnim potencijalom, ulaganja kineske "HBIS Group Serbia" u Železaru, koju je bivša vlast precrtala, danas doprinose stabilnom budžetu Smedereva i zapošljavanju velikog broja ljudi. Izgradnja kinesko-srpskog industrijskog parka u Smederevu, stvoriće kapacitet da se uposli 20.000 ljudi, što je od velikog značaja ne samo za taj grad, već i za čitav okrug, ali i za bužet Republike Srbije.

Izvor: ePodunavlje
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 25.06.2019.
Palančanka Ivana Đurić u atletskoj reprezentaciji Srbije na predstojećem juniorskom Prvenstvu Balkana
Atletičarka Jasenice bacaće koplje na velikom takmičenju u Rumuniji 2. i 3. juna
Postavljeno: 25.06.2019.
Informativna sesija o finansijskoj podršci Kraljevine Norveške za privrednike u Velikoj Plani
U pitanju je projekat "Norveška za vas-Srbija"
Postavljeno: 25.06.2019.
JKP „Opštinska groblja“: Odložen početak naplate parkiranja u Palanci
Naplata parkiranja je trebalo da startuje 1. jula, međutim početak se odlaže do daljnjeg, saopštili su nadležni
 


 
 
Kursna lista