Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
ePodunavlje: 20.000 ljudi dočekaće predsednika Aleksandra Vučića u Smederevu!
Postavljeno: 08.03.2019.


Čak 20.000 stanovnika Podunavskog okruga dočekaće sutra, 9. marta, predsednika Srbije Aleksandra Vućića na centralom trgu u Smederevu, što će biti najveća iskazana podrška u okviru predsedničke kampanje "Budućnost Srbije".  

Stanovnici Podunavskog okruga zahvalni su predsedniku Srbije i Vladi Srbije na bezrezervnoj podršci i pomoći za razvoj infrastrukture, privrede i za realne osnove podizanja životnog standarda građana kroz otvaranje radnih mesta i ulaganja u zdravstvo, školstvo i socijalnu politiku.

U opštini Velika Plana, od 2015. godine, Vlada Republike Srbije i republička javna preduzeća su uložili oko milijardu i četiri stotine miliona dinara, što je doprinelo ubrzanom razvoju privrede i najavi otvaranja novih 500 radnih mesta u narednom periodu.

Opština Smederevska Palanka na putu je potpunog oporavka od pljačkaške politike bivšeg režima koji je totalno devastirao, uništio javni sektor i zadužio u visini četiri godišnja budžeta. Zalaganjem predsednika Vučića i  Vlade Srbije, Palančani nemaju više restrikcija u vodosnabdevanju, ulice su ponovo osvetljene i rekonstruišu se, javna preduzeća i lokalna samouprava nisu više u blokadi, a posle više godina ulaže se u zdravstvo, školstvo i socijalnu politiku. Palančani očekuju nove investicije koje će pokrenuti i posrnulu privredu.

U Smederevu, gradu sa fantastičnim potencijalom, ulaganja kineske "HBIS Group Serbia" u Železaru, koju je bivša vlast precrtala, danas doprinose stabilnom budžetu Smedereva i zapošljavanju velikog broja ljudi. Izgradnja kinesko-srpskog industrijskog parka u Smederevu, stvoriće kapacitet da se uposli 20.000 ljudi, što je od velikog značaja ne samo za taj grad, već i za čitav okrug, ali i za bužet Republike Srbije.

Izvor: ePodunavlje
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.09.2019.
Humanitarna akcija NURDOR-a "Pruži korak": Pešačenje Tamare i Bogdana od Niša do Beograda, u Palanci će biti u ponedeljak 23. septembra
Ovu akciju mogu da podrže svi instaliranjem aplikacije "Pruži korak" na mobilne telefone, koja će meriti vaše korake i kovertovati ih u dinare, a sumu koju na taj način prikupite NURDOR-u će u vaše ime donirati kompanije
Postavljeno: 19.09.2019.
Besplatni preventivni pregledi u OB "Stefan Visoki" u Palanci (nedelja, 22. septembar od 8 do 16 časova)
Građani će moći da urade preventivne ORL preglede, ultrazvuk stomaka, tumor markere, i izmere krvni pritisak i šećer u krvi
Postavljeno: 19.09.2019.
Počelo uklanjanje drvoreda u Francuskoj ulici u Palanci
Ulica se parcijalno zatvara za saobraćaj a vozila se preusmeravaju na alternativne pravce
 


 
 
Kursna lista