Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
ePodunavlje: PREDSEDNIK VUČIĆ PRED 4.000 PLANJANA: Deca su naša budućnost, sve zbog njih radimo!
Postavljeno: 09.03.2019.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetu Podunavskom okrugu, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", započeo je u Velikoj Plani, gde ga je u 8 ujutru dočekalo 4.000 Planjana. Predsednik je posetio fabriku modne konfekcije "Macaron moda" i renoviranu Gradsku biblioteku "Radoje Domanović".
 
- Najvažnije je da sačuvamo mir. Srbija je stabilna, kosolidovana. Kasa je puna zahvaljujući razumevanju naroda za mere koje su bile neophodne. Zahvaljujući rezultatima, imamo veliku šansu da u Srbiju, nedaleko odavde, dovedemo jednu od najvećih evropskih kompanija. Sve to radimo zbog naše dece. Naša deca su budućnost Srbije. Pozivamo i mlade koji su otišli, da se vrate svojim ognjištima. Da se vrate i donesu znanje i iskustvo, da zajedno podižemo Srbiju, rekao je predsednik Vučić u Velikoj Plani i najavio velika nova infrastrukturna i dalja ulaganja u zdravstvo, školstvo i socijalnu politiku. 
 
Turski biznismen našeg porekla, Safet Saglam, kupio je nekadašnju modnu konfekciju "Perkon", koja godinama nije radila. U obnovu objekata i kupovinu mašina uložio je 2.000.000 evra, a zatim registrovao novu kompaniju "Macaron mode", koja je prošle godine počela sa proizvodnjom tekstila. 
 
- Kompletnu proizvodnju izvozimo u Zapadnu Evropu. Imamo ugovore o saradnji sa brendiranim firmama "Lakoste", "Zara" i "Monkler". Zapošljavamo 120 radnika. Prosečna plata je 33.000 dinara, a poziv za prijem novih radnika stalno je otvoren, jer planiramo da zaposlimo još 400 radnika, obavestio je Predsednika Saglam i obećao da će podići plate zaposlenima.
 
Gradska biblioteka "Radoje Domanović" nedavno je rekonstruisana. Vrednost radova je 15.5 miliona dinara, u čemu je republika učestvovala sa šest, a opština sa 9.6 miliona dinara.

Izvor: epodunavlje.rs


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.09.2019.
Humanitarna akcija NURDOR-a "Pruži korak": Pešačenje Tamare i Bogdana od Niša do Beograda, u Palanci će biti u ponedeljak 23. septembra
Ovu akciju mogu da podrže svi instaliranjem aplikacije "Pruži korak" na mobilne telefone, koja će meriti vaše korake i kovertovati ih u dinare, a sumu koju na taj način prikupite NURDOR-u će u vaše ime donirati kompanije
Postavljeno: 19.09.2019.
Besplatni preventivni pregledi u OB "Stefan Visoki" u Palanci (nedelja, 22. septembar od 8 do 16 časova)
Građani će moći da urade preventivne ORL preglede, ultrazvuk stomaka, tumor markere, i izmere krvni pritisak i šećer u krvi
Postavljeno: 19.09.2019.
Počelo uklanjanje drvoreda u Francuskoj ulici u Palanci
Ulica se parcijalno zatvara za saobraćaj a vozila se preusmeravaju na alternativne pravce
 


 
 
Kursna lista