Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
ePodunavlje: 5.000 PALANČANA KLICALO VUČIĆU: Obnovićemo razorenu Smederevsku Palanku!
Postavljeno: 09.03.2019.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas i Smederevsku Palanku, u okviru kampanje "Budućnost Srbije". Dočekalo ga je 5.000 Palančana, sa kojima je Predsednik ostvario pozitivan kontakt. Predsednik je posetio fabriku Goša FOM, rekonstruisani Narodni muzej, zemljoradničku zadrugu "Azanja" najstariju u Srbiji i privatnu kompaniju za proizvodnju konzumnih jaja "Mikros Union" u Selevcu.
 
- Neodgovorna bivša vlast, oni koji opet bez sramote podižu glavu, oni koji su zadužili Smederevsku Palanku za 3.4 milijarde dinara, sada ponovo hoće da se domognu kase. E, neće moći. Država je intervenisala sa 1.3 milijarde dinara kako bi vratila deo dugovanja Palanke, da bi se sistem samo održao, da Palanka ne nestane. Moramo prvo da vratimo dugove, a onda će Palanka punom snagom krenuti napred. Vratićemo tešku industriju, počinjemo pregovore sa najvećim ruskim gigantima. Do avgusta ćemo izgraditi 13 kilometara puta do Velike Plane. Radimo Studiju izvodljivosti za isključenje sa autoputa. Pare nisu problem, ali moramo da vodimo računa o bezbednosti. Znam da vi u Palanci još uvek ne osećate poboljšanje. Dugovi koje smo zatekli su preveliki, a onima koji su ih napravili, baviće se nadležni organi. Sve što je do Države učinićemo, Palanka će ponovo biti industrijski centar. Lokalna samouprava će morati da bude mnogo odgovornija, da bude isključivo u službi građana. Hoću da lično pomognu svakom čoveku, rekao je Vučić. 
 
Akcionarsko društvo Goša FOM je izvozno orjentisana kompanija, koja izvozi od 40 do 60 odsto svoje ukupne proizvodnje opreme i mašina. Izvoze u Rusiju, Ukrajinu, Kazahstan, Brazil, Nemačku, Italiju, Makedoniju i Republiku Srpsku. Zapošljavaju 850 radnika.
 
Narodni muzej u Smederevskoj Palanci, najstarija zgrada i palanački spomenik kulture, renoviran je kroz projekat "Gradovi u fokusu" Ministarstva kulture i informisanja. Pored sredstava Ministarstva, u iznosu od 3.7 miliona dinara, lokalna samouprava učestvovala je sa milion dinara.
 
Zemljoradnička zadruga u Azanji jedna je od prvih u Srbiji, osnovana je 23. marta 1894. godine. Živi i danas, te stoga ima titulu najstarije u našoj zemlji. Kooperanti čuvaju tradiciju svog kraja. 
 
Preduzeće "Mikros Union" danas je među najvećim proizvođačima konzumnih jaja u Srbiji, sa kapacitetom od 200.000 koka nosilja i prodajom preko 60 miliona jaja godišnje. Proizvodnju organizuju na četiri lokacije, a najveća farma je u Selevcu, gde zapošljavaju 50 radnika.

Izvor: epodunavlje.rs


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.09.2019.
Humanitarna akcija NURDOR-a "Pruži korak": Pešačenje Tamare i Bogdana od Niša do Beograda, u Palanci će biti u ponedeljak 23. septembra
Ovu akciju mogu da podrže svi instaliranjem aplikacije "Pruži korak" na mobilne telefone, koja će meriti vaše korake i kovertovati ih u dinare, a sumu koju na taj način prikupite NURDOR-u će u vaše ime donirati kompanije
Postavljeno: 19.09.2019.
Besplatni preventivni pregledi u OB "Stefan Visoki" u Palanci (nedelja, 22. septembar od 8 do 16 časova)
Građani će moći da urade preventivne ORL preglede, ultrazvuk stomaka, tumor markere, i izmere krvni pritisak i šećer u krvi
Postavljeno: 19.09.2019.
Počelo uklanjanje drvoreda u Francuskoj ulici u Palanci
Ulica se parcijalno zatvara za saobraćaj a vozila se preusmeravaju na alternativne pravce
 


 
 
Kursna lista