Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Predsednik Aleksandar Vučić u Podunavskom regionu: Naša deca neće plaćati naše dugove
Postavljeno: 09.03.2019.


Predsednik u okviru posete obišao Veliku Planu, Smederevsku Palanku i Smederevo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazak Podunavskog okruga, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", započeo je u Velikoj Plani gde je posetio fabriku modne konfekcije "Makaron moda" . Turski biznismen našeg porekla, Safet Saglam, kupio je nekadašnju modnu konfekciju "Perkon", koja godinama nije radila. U obnovu objekata i kupovinu mašina uložio je 2.000.000 evra, i nova "Makaron moda" počela je prošle godine sa proizvodnjom tekstila.

Nakon obilaska "Makaron mode", predsednik Aleksandar Vučić posetio je nedavno rekonstruisanu biblioteku "Radoje Domanović" u Velikoj Plani u koju je uloženo oko 15 miliona dinara. Tom prilikom predsednik Republike obratio se velikom broju građana koji su ga dočekali.


- Najvažnije je da sačuvamo mir. Srbija je stabilna, kosolidovana. Kasa je puna zahvaljujući razumevanju naroda za mere koje su bile neophodne. Zahvaljujući rezultatima, imamo veliku šansu da u Srbiju, nedaleko odavde, dovedemo jednu od najvećih evropskih kompanija. Sve to radimo zbog naše dece. Naša deca su budućnost Srbije. Pozivamo i mlade koji su otišli, da se vrate svojim ognjištima. Da se vrate i donesu znanje i iskustvo, da zajedno podižemo Srbiju, rekao je predsednik Vučić u Velikoj Plani i najavio velika nova infrastrukturna i dalja ulaganja u zdravstvo, školstvo i socijalnu politiku. 

Poseta Smederevskoj Palanci u okviru kampanje "Budućnost Srbije" počela je u kompaniji "Goša Fom" koja izvozi od 40 do 60 odsto svoje ukupne proizvodnje opreme i mašina. U prisustvu vlasnika kompanije Srdana Dimitrijevića I predsednika opštine Smederevska Palanka, Nikole Vučena, predsednik Republike obratio se radnicima ove kompanije I obećao podršku države za Gošu Fom koja zapošljava više od 800 radnika.

Veliki broj Palančana okupio se da pozdravi predsednika Republike Aleksandra Vučića ispred Narodnog muzeja, koji je nedavno rekonstruisan i u koji je uloženo oko 6 miliona dinara. Tom prilikom predsednik Republike zahvalio se građanima na velikoj podršci i obećao da će Smederevska Palanka ponovo postati industrijski centar.


-Neodgovorna bivša vlast, oni koji opet bez sramote podižu glavu, oni koji su zadužili Smederevsku Palanku za 3.4 milijarde dinara, sada ponovo hoće da se domognu kase. E, neće moći. Država je intervenisala sa 1.3 milijarde dinara kako bi vratila deo dugovanja Palanke, da bi se sistem samo održao, da Palanka ne nestane. Moramo prvo da vratimo dugove, a onda će Palanka punom snagom krenuti napred. Vratićemo tešku industriju, počinjemo pregovore sa najvećim ruskim gigantima. Do avgusta ćemo izgraditi 13 kilometara puta do Velike Plane. Radimo Studiju izvodljivosti za isključenje sa autoputa. Pare nisu problem, ali moramo da vodimo računa o bezbednosti. Znam da vi u Palanci još uvek ne osećate poboljšanje. Dugovi koje smo zatekli su preveliki, a onima koji su ih napravili, baviće se nadležni organi. Sve što je do Države učinićemo, Palanka će ponovo biti industrijski centar. Lokalna samouprava će morati da bude mnogo odgovornija, da bude isključivo u službi građana. Hoću da lično pomognu svakom čoveku, rekao je Vučić. 

Poseta Smederevskoj Palanci nastavljena je u Azanji, gde je predsednik Republike posetio štandove mladih poljoprivrednika i probao specijalitete našeg kraja. Aleksandar Vučić se meštanima obratio ispred Zemljoradničke zadruge u Azanji, jedne od prvih u Srbiji i najstarije je u našoj zemlji.

U Selevcu je predsednik Vučić obišao preduzeće "Mikros Union" koje je danas među najvećim proizvođačima konzumnih jaja u Srbiji, sa kapacitetom od 200.000 koka nosilja i prodajom preko 60 miliona jaja godišnje. Proizvodnju organizuju na četiri lokacije, a najveća farma je u Selevcu, gde zapošljavaju 50 radnika. Tom prilikom predsednik Republike dao je izjavu za medije.


U Smederevu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao radove na rekonstrukciji zgrade Gimnazije , za koje je Kancelarija za javna ulaganja izdvojila 168 miliona dinara. Radovi su počeli 9. januara i zgrada Gimnazije biće kompletno rekonstruisana, što znači da će biti urađeni i podovi, instalacija, grejanje, krov, fasada, stolarija...

Poseta Podunavskom regionu završena je obraćanjem predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić na centralnom trgu u Smederevu. Prema procenama blizu 20.000 ljudi uputilo je podršku državnom vrhu Srbije, u do sada najmasovnijem skupu u okviru kampanje “Budućnost Srbije”.
 Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.09.2019.
Humanitarna akcija NURDOR-a "Pruži korak": Pešačenje Tamare i Bogdana od Niša do Beograda, u Palanci će biti u ponedeljak 23. septembra
Ovu akciju mogu da podrže svi instaliranjem aplikacije "Pruži korak" na mobilne telefone, koja će meriti vaše korake i kovertovati ih u dinare, a sumu koju na taj način prikupite NURDOR-u će u vaše ime donirati kompanije
Postavljeno: 19.09.2019.
Besplatni preventivni pregledi u OB "Stefan Visoki" u Palanci (nedelja, 22. septembar od 8 do 16 časova)
Građani će moći da urade preventivne ORL preglede, ultrazvuk stomaka, tumor markere, i izmere krvni pritisak i šećer u krvi
Postavljeno: 19.09.2019.
Počelo uklanjanje drvoreda u Francuskoj ulici u Palanci
Ulica se parcijalno zatvara za saobraćaj a vozila se preusmeravaju na alternativne pravce
 


 
 
Kursna lista