Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 9. sednica SO Smederevska Palanka
Postavljeno: 22.03.2019.


Sve tačke predviđene dnevnim redom su usvojene

U Velikoj Sali SO Smederevska Palanka danas je održano 9. zasedanje lokalnog parlamenta. Prisutno je bilo 42 od 49 odbornika koji su razmatrali 25 tačaka dnevnog reda, među kojima su,između ostalog, Statut opštine Smederevska Palanka, komunalna tematiku, Odluke o mreži javnih škola, predškolskih ustanova, finansiranju boravka trećeg i svakog sledećeg deteta u PU "Čika Jova Zmaj" kao i visini sredstava koje opština Smederevska Palanka izdvaja za prvo dete u porodici i prvorođeno dete u Novoj godini. 

Usvojeni su programi korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine, izmene i dopune programa uređivanja građevinskog zemljišta, a u centru pažnje bile su i kadrovske promene u Javnim preduzećima čiji je osnivač opština Smederevska Palanka. Sve tačke predviđene dnevnim redom su usvojene.

Odbornici su usvojili i Odluku o mreži javnih škola na teritoriji opštine Smederevska Palanka, gde postoji 11 matičnih osnovnih škola koje imaju ukupno 34 izdvojena odeljenja po selima, odnosno zaseocima. Od ukupnog broja izdvojenih odeljenja, 5 odeljenja u 5 područnih škola u Stojačku, Vinom Dolu, Stublini, Brdanjaku i Vatoševu su predviđena mrežom za pripajanje matičnim školama.

Usvojeno je i Rešenje o utvrđivanju ekonomske cene boravka dece u PU "Čika Jova Zmaj" za 2019. godinu i ona iznosi 5.586,58 dinara dok je za celodnevni boravak- pripremni predškolski program cena 5.106,58 dinara.

Za v.d. direktora  Apoteke „Zdravlje“ u Smederevskoj Palanci, umesto Golubović Jasmine koja je podnela ostavku, izabrana je Manojlović Vesna. Takođe zbog podnošenja ostavke potvrđeno je razrešenje Radosavljević Miloja, a za v.d. direktora JP „Palanke“ izabran je Živković Zoran iz redova zaposlenih.

Odbornici su potvrdili istek mandata direktoru narodnog Muzeja Stevanu Martinoviću, koji je posle sprovođenja konkursnog postupka ponovo izabran na mesto direktora ove kulturne ustanove.

Deveto zasedanja lokalnog parlamenta počelo je u 10 časova i završeno je nakon 42 minuta.

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 31.05.2020.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog teških krađa
Uhapšen počinilac iz Smedereva
Postavljeno: 30.05.2020.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog nasilničkog ponašanja
Hapšenje u Velikoj Plani
Postavljeno: 30.05.2020.
PO "Lasta" u S. Palanci: Autobuski red vožnje od 1. juna
Za sve kategorije putnika
 


 
 
Kursna lista