Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
ePodunavlje: Plomba na rampu Minićevog i Zvonkovog parkinga
Postavljeno: 25.03.2019.


Komunalni inspektor u Smederevskoj Palanci doneo je danas Rešenje o dozvoli izvršenja, pa je parking kod "Gomeksa" zapečaćen. Žalba izjavljena protiv ovog Rešenja ne odlaže započeto izvršenje.
 
Komunalni inspektor je 31. decembra prošle godine zabranio Industriji mesa "Plana" doo obavljanje komunalne delatnosti upravljanja parkiralištima u ulici Trg Heroja 9. Ovo Rešenje postalo je izvršno 1. februara. Žalba na ovo Rešenje nije izjavljena.
 
IM "Plana" nije dobrovoljno ispunio obavezu koja mu je naložena od strane inspekcije i nije prestao sa obavljanjem delatnosti, što je i utvrđeno inspekcijskim nadzorom. Skidanje i povreda službenog pečata predstavlja krivično delo prema članu 41. stav 8. Zakona o inspekcijskom nadzoru. 
 
Očekuje se i reakcija Poreske uprave, jer je IM "Plana" nezakonito naplaćivala parking i za isto izdavala priznanice, bez fiskalnih računa, čime je oštećen budžet.
 
Palančani kažu da tajkunčić Zvonko Stojković namerno nezakonito naplaćuje parkiranje na privatnoj parceli kod Gomeksa, kako bi gurnuo u problem direktora "Industrije mesa Plana" Nikolu Minića, inače njegovog takozvanog partnera, koji je u ovom slučaju prepoznat kao žrtva.
 
Zvonko je radnicima svakodnevno nalagao da spuste rampu i naplaćuju parking, o čemu postoje brojni dokazi, među kojima su fotografije, snimci, kao i paragon blokovi. Zbog neosnovanog bogaćenja odgovaraće direktor Nikola Minić, a ne Zvonko Stojković.

Izvor: epodunavlje.rs


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.09.2019.
Humanitarna akcija NURDOR-a "Pruži korak": Pešačenje Tamare i Bogdana od Niša do Beograda, u Palanci će biti u ponedeljak 23. septembra
Ovu akciju mogu da podrže svi instaliranjem aplikacije "Pruži korak" na mobilne telefone, koja će meriti vaše korake i kovertovati ih u dinare, a sumu koju na taj način prikupite NURDOR-u će u vaše ime donirati kompanije
Postavljeno: 19.09.2019.
Besplatni preventivni pregledi u OB "Stefan Visoki" u Palanci (nedelja, 22. septembar od 8 do 16 časova)
Građani će moći da urade preventivne ORL preglede, ultrazvuk stomaka, tumor markere, i izmere krvni pritisak i šećer u krvi
Postavljeno: 19.09.2019.
Počelo uklanjanje drvoreda u Francuskoj ulici u Palanci
Ulica se parcijalno zatvara za saobraćaj a vozila se preusmeravaju na alternativne pravce
 


 
 
Kursna lista