Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Ekonomija
U organizaciji PSSS "Smederevo" u Palanci održan celodnevni seminar za poljoprivredne proizvođače
Postavljeno: 28.03.2019.


Eminetni stučnjaci govorili su na temu ratarstva, voćarstva, stočarstva i agrarne politike

U organizaciji poljoprivredne savetodavne i stručne službe Smederevo danas je u Velikoj sali SO Smederevska Palanka održan celodnevni seminar za poljoprivredne proizvođače sa teritorije naše opštine. Eminentni stručnjaci govorili su na temu ratarstva, ali i voćarstva, stočarstva kao i podsticaja za proizvođače. 

U organizaciji ovog seminara učestvovali su i predstavnici lokalne samouprave koji su istakli da se važnost ovakvih savetovanja najviše ogleda u tome što poljoprivrednici mogu da nauče i primene nove načine proizvodnje ali isto tako saznaju kakve podsticaje daje država.

Na ovom seminaru poljoprivredni proizvođači su mogli između ostalog da čuju više o selekciji goveda, rezistentnosti korova na hebricide, upotrebi dodatnog osvetljenja u proizvodnji rasada, povećanju kvaliteta maline, organskoj proizvodnja voća i tehnologiji proizvodnje trešnje kao i o troškovima na poljoprivrednim gazdinstvima što su sve bile teme ovog stručnog predavanja.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 11.12.2019.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog više krivičnih dela prevare
Uhapšen S. S. (41) iz Kragujevca
Postavljeno: 11.12.2019.
Učenici SŠ "Žikica Damnjanović" obeležili su 150. godišnjicu "Periodnog sistema hemijskih elemenata"
Povodom ovog jubileja organizovan je kviz
Postavljeno: 11.12.2019.
"Moja omiljena knjiga u slici i reči", literarno-likovni konkurs Biblioteke "Milutin Srećković" u Palanci
Konkurs koji je namenjen deci predškolskog uzrasta i učenicima osnovnih škola sa teritorije naše opštine biće otvoren od 28.12. 2019. do 25.01.2020. godine, a proglašenje pobednika biće upriličeno 28. januara
 


 
 
Kursna lista