Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Nikola Vučen za TV Jasenica: Počinje realizacija brojnih infrastrukturnih projekata u opštini Smederevska Palanka
Postavljeno: 09.04.2019.


Radi se o projektima putne i komunalne infrastrukture koji će biti započeti u toku ove godine, ističe Vučen.

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Smederevskoj Palanci, u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, je jedna od najvažnijih u poslednjem periodu ako ne i najznačajnija smatra predsednik opštine Nikola Vučen. Rezultati te posete će biti vidljivi, posebno kada je reč o rehabilitaciji putne infrastrukture ali i smanjenju duga opštine Smederevska Palanka.

Država je do sada intervenisala sa 1.3 milijarde dinara, koje se nažalost još uvek ne vide a u pitanju su sredstva koja su služila za vraćanje dugova. Mi smo nasledili oko 3 milijarde i 300 miliona, i uz pomoć predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, sada je taj dug smanjen i on iznosi oko milijardu i 670 miliona dinara, kaže Vučen.

„Dug je prepolovljen, ali želim da kažem našim sugrađanima da nastavljamo dalje ka potpunoj deblokadi i pronalaženju najboljeg mogućeg rešenja za dug prema Elektroprivredi Srbije koji iznosi oko milijardu i 100 miliona dinara. Nadamo se reprogramu o kome će odlučivati Vlada Srbije i ukoliko se to reši mi ćemo u kratkom vremenskom periodu odblokirati oko 80% javnih preduzeća i ustanova, škola i mesnih zajednica koje najviše duguju za električnu energiju“, rekao je Nikola Vučen.

Čelnik lokalne samouprave najavio je i realizaciju kapitalnih projekata u oblasti putne infrastrukture, koja je dogovorena prilikom nedavne posete potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. Dr Zorane Mihajlović.

„To su projekti koji će biti započeti u toku ove godine“, kaže Vučen.

Sa ministarkom građevinarstva dogovorena je izgradnja unutrašnje obilaznice oko Smederevske Palanke (veza državnih puteva II A147 i II A156) u dužini od 1.5 km, koja počinje od odvajanja puteva za Mladenovac i Selevac i završava se na Koloniji kod „Nis“ pumpe.

„Cilj izgradnje ove obilaznice je rešavanje tkz. čepa i gužvi koje se stvaraju u Glavaševoj ulici kod Buvlje pijace, vikendima, a posebno za vreme održavanja Sajma poljoprivrednih mašina i alata svakog 15. u mesecu i za vreme Krstovdanskog vašara“, ističe Vučen.

Takođe je dogovorena i izgradnja glavnog fekalnog kolektora u ul Majora Gavrilovića, kojim bi se rešio problem fekalne kanalizacije za naselja Čubura i Kolonija. Dužina kolektora, za koji je projekat gotov, je oko 1000 metara a projekta je vredan oko 18 miliona dinara.

„Dobijena su sredstva u visini od oko 17.5 miliona dinara za fekalni kolektor u ulici Vuka Karadžića i Jevtićevoj, oko OŠ „Heroj Ivan Muker“, ističe Vučen.

Planirana je izgradnja nove pristupne saobraćajnice Gradskom groblju „Kamenac“ sa priključkom na ulicu Crvene armije.

Realizacija najavljenih projekata počinje rehabilitacijom regionalnog puta Velika Plana-Smederevska Palanka, kao i puta Smederevska Palanka-Topola u dužini od oko 3.5 km, a u narednim danima očekuje se dolazak nadležnih iz Puteva Srbije koji će obići deonicu Kosovac-Počevica u Kusatku, gde je planirana revitalizacija u dužini od 10.5 km.
 
 Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 04.06.2020.
EPS Distribucija: Najavljena isključenja za petak, 5. jun i nedelju 7. jun
Bez struje delovi palanačke opštine i grada
Postavljeno: 04.06.2020.
Predsednik opštine Nikola Vučen i načelnik Podunavskog okruga Nebojša Pavlović obišli završne radove na rekonstrukciji terena u OŠ "Olga Milošević"
Radove, koji su iznosili oko 1.5 miliona dinara, finansirali su lokalna samouprava i ova obrazovna ustanova
Postavljeno: 04.06.2020.
PO "Lasta" u S. Palanci: Autobuski red vožnje od 4. juna
Za sve kategorije putnika.
 


 
 
Kursna lista