Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Obeležen Dan planete Zemlje u OŠ "Vuk Karadžić"
Postavljeno: 22.04.2019.


Cilj obeležavanja ovog datuma je da se skrene pažnja na značaj očuvanja životne sredine.

Međunarodni Dan planete Zemlje obeležava se danas, 22. aprila  širom sveta različitim manifestacijama u cilju skretanja pažnje građanima na značaj očuvanja prirode. Cilj akcija i manifestacija koje će se održavati širom sveta je podizanje nivoa ekološke svesti, edukovanje i motivisanje građana da se aktivno uključe u borbu za očuvanje planete Zemlje.

Ovogodišnja tema svetskog Dana planete je “Zaštiti naše vrste- u prirodi ništa ne postoji samo” i fokusirana je na zaštitu ugroženih vrsta, koja su na ivici izumiranja zbog klimatskih promena, zagađenja vode, zemlje i vazduha, krčenja šuma i krivolova.

Dan planete Zemlje službeno se obeležava od 1992. godine. Skupština Ujedinjenih nacija je 22. april proglasila međunarodnim Danom planete Zemlje. 
 
U borbu očuvanja planete Zemlje uključili su se i učenici OŠ „Vuk Karadžić“ koji su prezentacijama i radionicama na ovu temu ukazali na značaj očuvanja životne sredine. 

Kako bi uticali na ekološku svest svojih drugara, učenici ove obrazovne ustanove su postavili kutije za odlaganje otpadnog materijala, a od sekundarnih sirovina napravili su zanimljive simbole posvećene ovom Danu. U dvorištu škole učenici mlađih razreda su zasadili cveće, a sve je poteklo od ideje uređenja dvorišta, kako bi sredina u kojoj deca provede dosta vremena bila čistija i lepša. 
 
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 22.08.2019.
Radovi na putu S. Palanka- V. Plana: Sanira se deonica od skretanja za Kiseljak do benziske pumpe "Mihajlović"(VIDEO)
Koristi se obilaznica Šerifovom ulicom da bi se zaobišli radovi.
Postavljeno: 22.08.2019.
EPS Distribucija: Sutra, 23. avgusta, bez struje deo Selevca
Razlog su radovi na mreži
Postavljeno: 22.08.2019.
Tri medalje za atletičare Jasenice na Letnjem mitingu prijateljstva u Sremskoj Mitrovici
Osvojena su 2 zlatna i jedno bronzano odličje
 


 
 
Kursna lista