Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Ekonomija
Sastanak lokalnog rukovodstva sa privrednicima sa teritorije naše Opštine
Postavljeno: 24.04.2019.


Tema sastanka je bila problematika privrednika prilikom poslovanja sa Carinskom ispostavom u Smederevskoj Palanci

Čelnik lokalne samouprave Nikola Vučen, sa saradnicima, danas je održao sastanak sa privrednicima sa teritorije naše opštine čija je primarna delatnost uvoz i izvoz proizvoda. Tema sastanka bila je problematika sa kojom se suočavaju privrednici u poslovanju sa Carinskim referatom, tj. ispostavom Carine u Smederevskoj Palanci. 

Prema rečima Nikole Vučena, radi se o problemu koji je prisutan već mesecima i koji se konkretno odnosi na to da u drugim gradovima privrednici, prvenstveno oni koji se bave izvozom, imaju olakšavajuće okolnosti prilikom obavljanja pomenute delatnosti.

"Mora da postoji jednoobrazno ponašanje prema svima, kako je u Somboru, Novom Sadu, Pančevu, tako mora da bude i u Smederevskoj Palanci. Što se tiče ispostave Carine u Smedervskoj Palanci, problem se javlja kod potražnje dopunske dokumentacije, dakle ono što nije isto i što se ne traži u drugom gradu", kaže Vučen.

On ističe da če se lokalna samouprava truditi da zadrži i ovo malo privrednika što je ostalo u našoj opštini i da stane iza njih.

"Naš sledeći korak je obraćanje Ministarstvu finansija koje je nadležno za Carinski referat, tj. ispostavu u Smederevskoj Palanci, uputićemo dopis za sastanak i očekujem da će se pronaći rešenje za ovaj problem", zaklučuje Vučen.
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 01.04.2020.
Vlada Srbije: Zabranjuje se u potpunosti rad svih objekata i delatnosti koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, kao što su frizerski i kozmetički saloni, fitnes klubovi i teretane.
Doneta je odluka o zatvaranju svih kladionica, kockarnica i automat klubova .odlučeno je za određena zanimanja kućna samoizolacija važi 14 dana, umesto 28. Ovo se odnosi na zdravstvene radnike, zatvorske čuvare, kao i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske.
Postavljeno: 01.04.2020.
Pet novih žrtava Covida 19 u Srbiji: Ukupno 1060 obolelih lica, 160 novih slučajeva
Testirana 810 osoba
Postavljeno: 01.04.2020.
Vlada Srbije: Od danas Test samoprocene na COVID-19
sistem funkcioniše na bazi jednostavnog logovanja putem ličnog broja zdravstvenog osiguranika i broja zdravstvene kartice.
 


 
 
Kursna lista