Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Ekonomija
Sastanak lokalnog rukovodstva sa privrednicima sa teritorije naše Opštine
Postavljeno: 24.04.2019.


Tema sastanka je bila problematika privrednika prilikom poslovanja sa Carinskom ispostavom u Smederevskoj Palanci

Čelnik lokalne samouprave Nikola Vučen, sa saradnicima, danas je održao sastanak sa privrednicima sa teritorije naše opštine čija je primarna delatnost uvoz i izvoz proizvoda. Tema sastanka bila je problematika sa kojom se suočavaju privrednici u poslovanju sa Carinskim referatom, tj. ispostavom Carine u Smederevskoj Palanci. 

Prema rečima Nikole Vučena, radi se o problemu koji je prisutan već mesecima i koji se konkretno odnosi na to da u drugim gradovima privrednici, prvenstveno oni koji se bave izvozom, imaju olakšavajuće okolnosti prilikom obavljanja pomenute delatnosti.

"Mora da postoji jednoobrazno ponašanje prema svima, kako je u Somboru, Novom Sadu, Pančevu, tako mora da bude i u Smederevskoj Palanci. Što se tiče ispostave Carine u Smedervskoj Palanci, problem se javlja kod potražnje dopunske dokumentacije, dakle ono što nije isto i što se ne traži u drugom gradu", kaže Vučen.

On ističe da če se lokalna samouprava truditi da zadrži i ovo malo privrednika što je ostalo u našoj opštini i da stane iza njih.

"Naš sledeći korak je obraćanje Ministarstvu finansija koje je nadležno za Carinski referat, tj. ispostavu u Smederevskoj Palanci, uputićemo dopis za sastanak i očekujem da će se pronaći rešenje za ovaj problem", zaklučuje Vučen.
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.08.2019.
Atletičar palanačkog Elita Nikola Tanasijević osvojio zlatnu medalju na Prvenstvu Centralne Srbije za juniore
Bacač koplja i učenik trenera Nenada Milinkovića potvrdio talenat i potencijal
Postavljeno: 19.08.2019.
Danas je Preobraženje Gospodnje-slava crkve u Palanci
Ovaj praznik posvećen je Hristovom preobraženju na gori Tavor u Svetoj zemlji kada on najavljuje svoje stradanje i slavu
Postavljeno: 18.08.2019.
Start fudbalske sezone za palanačke klubove: Pobede Jasenice 2017, Kusačana, Golopčana, bod za Cerovac, poraz Radnika na Koloniji
Odigrani mečevi 1. kola Podunavske okružne lige
 


 
 
Kursna lista