Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
Izložba "Istraživanje istraživanja" u Narodnom muzeju u Smederevskoj Palanci
Postavljeno: 14.05.2019.


Otvaranje je zakazano za sredu, 15.maj u 19 časova. U pitanju je izložba Etnografskog instituta Srpske akademije nauke i umetnosti, a ovom prilikom će takođe biti upriličena i promocija knjige koja je nastala povodom 70 godina postojanja Instituta.

Narodni muzej u Smederevskoj Palanci biće domaćin profesorki doktorki Ljiljani Gavrilović i doktoru Milanu Tomaševiću iz Etnografskog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti.

U sredu 15. maja, sa početkom od 19 časova, oni će otvoriti izložbu „Istraživanje istraživanja“ i promovisati knjigu „Leksikon etnologije i antropologije u 70 pojmova“ nastalih povodom 70 godina postojanja Instituta.

U saradnji sa ovom institucijom palanački muzej je sačinio prateću izložbu „Crtice iz etnologije i antropologije Narodnog muzeja u Smederevskoj Palanci". Sve ovo zajedno čini sadržaj koji nam omogućava da bolje razumemo nas same, našu tradiciju i sagledavamo prošlost.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.06.2019.
ePodunavlje: Doneto Rešenje o rušenju objekta "Palanka Promet" u Njegoševoj
Postavljeno: 19.06.2019.
Lekarski pregledi za radnike i zaposlene, vozačku dozvolu i obuka iz prve pomoći u Palanačkom Domu zdravlja
Pregledi će biti organizovani u ponedeljak, 24. maja, od 8 časova
Postavljeno: 19.06.2019.
Edukacija na temu postupanje u slučajevima terorizma i upravljanje vanrednim situacijama na lokalnom nivou u Maloj sali opštine Smederevska Palanka
Predavači su bili predstavnici Centra za krizni menadžment iz Beograda
 


 
 
Kursna lista