Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
U Cerovcu otvoren 34. MADES
Postavljeno: 16.05.2019.


Festival su otvorili učenici OŠ HRŠ sa predstavom Vaso Pikaso. Zatvaranje festivala i dodela nagrada biće upriličeni u petak, 17. maja

 U organizaciji OŠ “Milija Rakić” u Cerovcu, MZ Cerovac i Gradskog pozorišta u Palanci, počeo je tradicionalni 34. po redu “Mades 2019”. Tokom trajanja Festivala publici će se predstaviti učenici osnovnih škola sa teritorije naše opštine, a u takmičarskom delu programa učestvuje I jedna obrazovna ustanova iz Lugavčine. 

Festival male dečje scene Mades, nastao je 1978. Godine i od tada je odigrano oko 270 predstava u kojima je učestvovalo preko hiljada glumaca. Festival ima za cilj da doprinese unapređenju pozorišne kulture dece i njihovog sveukupnog literalno - scenskog stvaralaštva. Mades je takmičarskog karaktera, a ove godine kroz 3 festivalska dana biće odigrano 9 predstava.

Ove godine predstave će ocenjivati stručni žiri u sastavu Dragana Mirčevski, glumica, Vladica Tanasijević, reditelj i Radoje Đurđević, glumac. Pored njih pojedinačne nagrade dodeliće dečji žiri.

"Mades 2019" svečano je otvorio direktor OŠ "Milija Rakić", Miloš Marinković, a nakon toga prisutnima se obratio 
direktor škole "Milica Stojadinović Srpkinja" iz Vrdnika, Fruška Gora, koji je dodelio zahvalnicu direktoru Cerovačke škole za dugogodišnju saradnju dve bratske obrazovne ustanove.

Svečano zatvaranje I dodela nagrada Mades 2019 održaće u petak, pobednička predstava direktno će se plasirati na festival “Vragolaste pozorištarije”, dok će se najbolje rangirana predstava mlađih razreda kvalifikovati za međunarodni festival u Leskovcu.

 

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 20.06.2019.
Elektrodistribucija: Sutra, u petak 21. juna, bez struje deo Kusatka
Isključenje će biti u vremenu od 10 do 12 časova. Razlog su radovi na mreži.
Postavljeno: 20.06.2019.
Završeno polaganje ispita male mature za buduće srednjoškolce
Učenici danas polagali test iz matematike
Postavljeno: 20.06.2019.
Počela rekonstrukcija regionalnog puta Smederevska Palanka-Topola u dužini od 3.5 km
Radovi se izvode na deonici Cerovac- Bašin. Izvođač PZP Kragujevac.
 


 
 
Kursna lista