Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
U kulturnim ustanovama u Palanci obeležena Evropska noć muzeja
Postavljeno: 19.05.2019.


U obeležavanje se uključili Biblioteka Milutin Srećković, Narodni muzej, Arhiv Veroslava Veljašević, Kulturni centar, Memorijalna galerija Dušan Starčević, KOC Krug

Evropska Noć muzeja i ove godine je obeležena u kulturnim ustanovama u Smederevskoj Palanci, koje su se priključile sa veoma interesantnim programom. Ovogodišnja tema manifestacije je "Sloboda".

U Bibiloteci "Milutin Srećković" održana je promocija monografije dr Ane Milošević pod nazivom "Požarevački mir 1718 na kartama, gravirama i medaljama"
 
Kreativno- obrazovni centar  "Krug" je i ove godine pripremio bogat sadržaj. Prikazane su izložba radova polaznika škole crtanja, izložba skulptura od metala Marka Ivkovića, izložba skulptura od plastelina Zorana Spalevića. Takođe, upriličene su projekcije filmova Čarli Čaplina kao i obeležavanje 
50 godina od Woodstocka audio vizuelnom prezentacijom.

Što se Narodnog muzeja tiče ove godine manifestacija je propraćena projekcijom filmova. Na programu su bili kratki film "Senke", film "Galipolje", kao i film "Dečak i general".

U  pozorišnom foajeu Kulturnog centra otvorena je izložba koja dolazi iz Muzeja pozorišne umetnosti Srbije i nosi naziv „Pozorišna fotografija u Srbiji do 1914. godine", autorke Mirjane Odavić. 

U Memorijalnoj galeriji "Dušan Starčević" otvorena je samostalna izložba autora Pavla Grčića iz Beograda.

Arhiv Veroslava Veljašević je bio otvoren za posetioce u Noći muzeja i to je bila prilika da se upoznaju sa aktivnostima, izloženim prostorom i arhivskom građom.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 31.05.2020.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog teških krađa
Uhapšen počinilac iz Smedereva
Postavljeno: 30.05.2020.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog nasilničkog ponašanja
Hapšenje u Velikoj Plani
Postavljeno: 30.05.2020.
PO "Lasta" u S. Palanci: Autobuski red vožnje od 1. juna
Za sve kategorije putnika
 


 
 
Kursna lista