Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
U kulturnim ustanovama u Palanci obeležena Evropska noć muzeja
Postavljeno: 19.05.2019.


U obeležavanje se uključili Biblioteka Milutin Srećković, Narodni muzej, Arhiv Veroslava Veljašević, Kulturni centar, Memorijalna galerija Dušan Starčević, KOC Krug

Evropska Noć muzeja i ove godine je obeležena u kulturnim ustanovama u Smederevskoj Palanci, koje su se priključile sa veoma interesantnim programom. Ovogodišnja tema manifestacije je "Sloboda".

U Bibiloteci "Milutin Srećković" održana je promocija monografije dr Ane Milošević pod nazivom "Požarevački mir 1718 na kartama, gravirama i medaljama"
 
Kreativno- obrazovni centar  "Krug" je i ove godine pripremio bogat sadržaj. Prikazane su izložba radova polaznika škole crtanja, izložba skulptura od metala Marka Ivkovića, izložba skulptura od plastelina Zorana Spalevića. Takođe, upriličene su projekcije filmova Čarli Čaplina kao i obeležavanje 
50 godina od Woodstocka audio vizuelnom prezentacijom.

Što se Narodnog muzeja tiče ove godine manifestacija je propraćena projekcijom filmova. Na programu su bili kratki film "Senke", film "Galipolje", kao i film "Dečak i general".

U  pozorišnom foajeu Kulturnog centra otvorena je izložba koja dolazi iz Muzeja pozorišne umetnosti Srbije i nosi naziv „Pozorišna fotografija u Srbiji do 1914. godine", autorke Mirjane Odavić. 

U Memorijalnoj galeriji "Dušan Starčević" otvorena je samostalna izložba autora Pavla Grčića iz Beograda.

Arhiv Veroslava Veljašević je bio otvoren za posetioce u Noći muzeja i to je bila prilika da se upoznaju sa aktivnostima, izloženim prostorom i arhivskom građom.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.06.2019.
ePodunavlje: Doneto Rešenje o rušenju objekta "Palanka Promet" u Njegoševoj
Postavljeno: 19.06.2019.
Lekarski pregledi za radnike i zaposlene, vozačku dozvolu i obuka iz prve pomoći u Palanačkom Domu zdravlja
Pregledi će biti organizovani u ponedeljak, 24. maja, od 8 časova
Postavljeno: 19.06.2019.
Edukacija na temu postupanje u slučajevima terorizma i upravljanje vanrednim situacijama na lokalnom nivou u Maloj sali opštine Smederevska Palanka
Predavači su bili predstavnici Centra za krizni menadžment iz Beograda
 


 
 
Kursna lista