Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
22. maja u Koncertnoj dvorani Centra za kuluturu Smederevo biće održana tribina "Kultura i sreća"
Postavljeno: 21.05.2019.


Na tribini će govoriti dr Tatjana Milivojević

U sklopu naučno-obrazovnog programa Centra za kulturu Smederevo, u sredu, 22. maja, u Koncertnoj dvorani održaće se tribina Kultura i sreća na kojoj će govoriti dr Tatjana Milivojević, filozof i psihoterapeut.
 
 U problemskom pristupu pitanjima o tome šta čini bit i iskustvo kulture, u čemu se sastoji sreća, te u ispitivanju odnosa kulture i sreće tokom programa će biti razmotrena razlika između „imati kulturu“ i „biti kulturan“ i ukazano na kulturu kao polje samorazvoja, samoosvešćenja života, smislotvornosti i egzistencijalnog profilisanja. Iskustvo sreće, mimo površnih zadovoljstava, biće tematizovano u njegovoj suštinskoj vezanosti za zov i avanturu samospoznaje, izazova da se postoji kao ličnost. Biće naglašeno shvatanje sreće kao optimuma bića i dobra kome se teži radi njega samog, obeleženog kohezijom unutrašnjih snaga, slobodnom motivacijom, uznošenjem životne energije. Pažnja će biti posvećena mogućim odgovorima o prožetosti, uzajamnoj pripadnosti sreće i kulture, osvrtima na tekovine stvaralaštva i na iskustvo mitske svesti.
 
 Program počinje u 19 sati, moderator je Marko Cvetković, urednik naučno-obrazovnog programa Centra za kulturu Smederevo, a ulaz je slobodan.
 
 Dr Tatjana Milivojević je diplomirala filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, magistrirala i doktorirala filozofiju na Filozofskom fakultetu u Nici (Francuska). Završila je obuku za psihoterapeuta na Institutu za psihoterapiju u Nici. Radila je u Francuskoj kao psihoterapeut, konsultant i edukator. Bavila se književnim i stručnim prevodilaštvom. Na Fakultetu za kulturu i medije u Beogradu predavala je psihologiju stvaralaštva i kulturnu antropologiju. Objavila je studiju Motivacija za rad - teorije i strategije, udžbenik Psihlogija stvaralaštva, filozofsku monografiju Lav Šestov – mislilac početaka i krajeva, kao i dva romana, Ispovesti jedne psihoterapeutkinje i Nerođen od oca. 
 
Oblasti interesovanja i rada: filozofska antropologija, etika, primenjena psihologija, filozofija i psihologija interpersonalne komunikacije
 


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 23.08.2019.
Održana druga avgustovska akcija dobrovoljnog davanja krvi u Palanci
Odziv Palančana je bio na zavidnom nivou
Postavljeno: 23.08.2019.
Održan sastanak predstavnika Policijske stanice u Palanci sa direktorima škola i predstavnicima Saveta roditelja
Povod je početak nove školske godine i bezbednost učenika
Postavljeno: 23.08.2019.
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović obišla novu teretnu prugu: "Smederevo će biti čvorište za teretni saobraćaj"
Ona je istakla da će ovaj projekat doprineti da Smederevo ne bude samo grad čelika, nego i grad turizma.
 


 
 
Kursna lista