Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Besplatni preventivni pregledi u zdravstvenim ustanovama u Palanci( nedelja, 26. maj od 8 do 16 časova)
Postavljeno: 24.05.2019.


Građani će moći da urade preventivne oftamološke preglede, ultrazvuk abdomena, provere hormon štitaste žlezde, urade EKG i izmere krvni pritisak i šećer u krvi

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju sprovodi Ministarstvo zdravlja, biće nastavljena u nedelju, 26. maja, od 8 do 16 časova, u zdravstvenim ustanovama širom zemlje.

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da obave oftalmološke preglede, urade ultrazvučni pregled abdomena i provere hormone štitaste žlezde. Pored toga, u onim zdravstvenim ustanovama u kojima neće moći da se organizuju navedeni pregledi, građani će moći da obave kardiološke preglede, odnosno izmere krvni pritisak i urade EKG, i provere nivo šećera u krvi,a biće u prilici i da obave razgovor sa lekarima, posavetuju se o očuvanju zdravlja, konsultuju se o zdravstvenim tegobama i terapijama.

Kako je objavljeno na sajtu Ministrastva zdravlja u akciju besplatnih preventivnih pregleda uljučeni su i OB "Stefan Visoki" i Dom zdravlja u Smederevskoj Palanci. 

U OB "Stefan Visoki" građani će moći da urade oftamološke preglede, ultrazvučni pregled abdomena i provere hormon štitašte žlezde, dok u Domu zdravlja pored oftamoloških i pregleda abdomena naši sugrađani imaju mogućnost da urade EKG i izmere krvni pritisak i šećer u krvi.


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 20.06.2019.
Elektrodistribucija: Sutra, u petak 21. juna, bez struje deo Kusatka
Isključenje će biti u vremenu od 10 do 12 časova. Razlog su radovi na mreži.
Postavljeno: 20.06.2019.
Završeno polaganje ispita male mature za buduće srednjoškolce
Učenici danas polagali test iz matematike
Postavljeno: 20.06.2019.
Počela rekonstrukcija regionalnog puta Smederevska Palanka-Topola u dužini od 3.5 km
Radovi se izvode na deonici Cerovac- Bašin. Izvođač PZP Kragujevac.
 


 
 
Kursna lista