Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
2. Dionis Fest 31. maja i 1. juna u Mladenovcu
Postavljeno: 28.05.2019.


Otvaranje je zakazano za 31. maj kada će na platou ispred gradske opštine nastupiti grupa Crvena Jabuka. Za subotu je planiran celodnevni program.

Drugu godinu za redom mladenovački Centar za kulturu i turizam, u saradnji sa Vinskim putevima Srbije i pod pokroviteljstvom Gradske opštine Mladenovac, organizuje DIONIS FEST, manifestaciju izuzetnog turističkog potencijala, na kojoj se očekuje veliki broj izlagača i posetilaca.
 
Ovogodišnji festival objediniće više zanimljivih događaja, a biće otvoren u petak 31. maja kada će na platou ispred gradske opštine nastupiti popularna pop-rok grupa „Crvena jabuka“. Koncert počinje u 21.00 časova i  besplatan je za sve posetioce.
 
U subotu, 1. juna, celodnevni program počeće u 12.00 časova izložbom oldtajmera u centru Mladenovca, dok će u isto vreme u Galeriji Foaje - Centra za kulturu i turizam biti organizovna stručna predavanja i enološke radionice. U atrijumu Fontane u centru Mladenovca, od podneva do kasnih večernjih sati, je izložba i degustacija vina na kojoj se očekuje veliki broj izlagača, proizvođača vina, rakije, hrane, kao i opreme za vinarije i destilerije. U međuvremenu, u 13.00 časova počeće festival vitezova i u 15.00 časova balonijada – kao sastavni deo ovogodišnjeg Dionis festa.
 
Ovaj festival u čast grožđa, vina i vinske kulture, zamišljen je kao spoj tradicionalnog i modernog, gde će posetioci moći da se upoznaju sa vrhunskim umećem proizvodnje i degustiraju najkvalitetnija vina sa ovih prostor, a niz atraktivnih propratnih manifestacija treba da mu daju poseban sjaj i glamur..
 Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 31.05.2020.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog teških krađa
Uhapšen počinilac iz Smedereva
Postavljeno: 30.05.2020.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog nasilničkog ponašanja
Hapšenje u Velikoj Plani
Postavljeno: 30.05.2020.
PO "Lasta" u S. Palanci: Autobuski red vožnje od 1. juna
Za sve kategorije putnika
 


 
 
Kursna lista