Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
KUD "Abrašević": Festival "Maza" u Palanci (subota, 18 sati)
Postavljeno: 30.05.2019.


Tradicionalni Festival dečjeg folklornog stvaralaštva okupiće jedanaest ansambala iz čitave Srbije

U organizaciji KUD „Abrašević“, a pod pokroviteljstvom opštine Smederevska Palanka u subotu 1. juna biće održan 11. po redu Festival dečjeg folklornog stvaralaštva „Maza“. Ove godine, Festival nosi naziv „Kolaž tradicije“  i na programu je u 18 časova u sali Gradskog pozorišta u Palanci.

Pre toga, od 17 časova planiran je defile učesnika koji će početi od Palanačke gimnazije, pa ulicom 10. Oktobra a zatim kroz centar grada. U slučaju loših vremenskih uslova i kiše defile će biti otkazan, potvdio je Bojan Antić umetnički direktor Festvala.

Osim domaćina KUD „Abrašević“ na festivalu „Maza“ nastupiće 11 ansambala sa oko 350 učesnika, sa teritorije čitave Srbije.

Festivalom se obeležava uspomena na Miroljuba Prvulovića Mazu, koji je celokupno svoje imanje ostavio Abraševiću u nasledstvo, a njegovo dobročinstvo kao vodilju ostavio u amanet.

Cena ulaznica je nepromenjena u odnosu na prošlu godinu i iznosi 200 dinara, a može se kupiti u prostorijama KUD "Abrašević" u četvrtak i petak posle 18 sati, i na dan koncerta na biletarnici Kulturnog centra.
 Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.06.2019.
ePodunavlje: Doneto Rešenje o rušenju objekta "Palanka Promet" u Njegoševoj
Postavljeno: 19.06.2019.
Lekarski pregledi za radnike i zaposlene, vozačku dozvolu i obuka iz prve pomoći u Palanačkom Domu zdravlja
Pregledi će biti organizovani u ponedeljak, 24. maja, od 8 časova
Postavljeno: 19.06.2019.
Edukacija na temu postupanje u slučajevima terorizma i upravljanje vanrednim situacijama na lokalnom nivou u Maloj sali opštine Smederevska Palanka
Predavači su bili predstavnici Centra za krizni menadžment iz Beograda
 


 
 
Kursna lista