Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
JKP „Vodovod“: Završeni radovi na kopanju istražnih bušotina, počinje iskop 3 nova bunara
Postavljeno: 31.05.2019.


Bunari će biti na izvorištima Buline vode i Singer

Radovi na kopanju šest istražnih bušotina, koje izvodi firma „Geo-inžinjering“ iz Beograda su završeni i sada je planirano bušenje novih bunara potvrdio je v.d. direktora „Vodovoda“ Srđan Borić.

On je rekao da će bunari biti na izvorištima Buline vode i Singer, početak ovih radova je zakazan za polovinu juna i trajaće oko mesec dana kada se može očekivati puštanje bunara u rad.

"Smederevska Palanka će dobiti dodatnih 25 litara vode u sekundi, i raspolagaćemo sa ukupno 130 L/Sek što je dovoljno za uredno snabdevanje grada i u letnjem periodu, samo sa naših izvorišta", potvrdio je Borić.

On je takođe rekao da je Vodovod od septembra 2017. godine povećao količine vode za 51L/Sek  i nakon što se završi bušenje nova 3 bunara, može se razmišljati i o eventualnom proširenju vodovodne mreže ka selima.

“Planirano je širenje mreže prema selu Glibovac, jer tu postoje dva voda I očekujem da ćemo moći da povežemo naselje Cekić brdo na vodovodnu mrežu. Takođe, u planu je I priključivanje poprečnih ulica na izlazu iz grada prema Grčcu, tačnije u naselju “Čubura” , rekao je Borić.Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.09.2019.
Humanitarna akcija NURDOR-a "Pruži korak": Pešačenje Tamare i Bogdana od Niša do Beograda, u Palanci će biti u ponedeljak 23. septembra
Ovu akciju mogu da podrže svi instaliranjem aplikacije "Pruži korak" na mobilne telefone, koja će meriti vaše korake i kovertovati ih u dinare, a sumu koju na taj način prikupite NURDOR-u će u vaše ime donirati kompanije
Postavljeno: 19.09.2019.
Besplatni preventivni pregledi u OB "Stefan Visoki" u Palanci (nedelja, 22. septembar od 8 do 16 časova)
Građani će moći da urade preventivne ORL preglede, ultrazvuk stomaka, tumor markere, i izmere krvni pritisak i šećer u krvi
Postavljeno: 19.09.2019.
Počelo uklanjanje drvoreda u Francuskoj ulici u Palanci
Ulica se parcijalno zatvara za saobraćaj a vozila se preusmeravaju na alternativne pravce
 


 
 
Kursna lista