Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Društvo
Palanačke balerine nastupile na plesnom festivalu u Beogradu
Postavljeno: 04.06.2019.


Ovo je nastavak uspešne saradnje sa Bonielom Atanasov i baletskim studiom Pirueta iz Beograda

Baletski studio "Pirueta" je u subotu, prvog juna, učestvovao na Prvom Zelenom Internacionalnom Plesnom Festivalu " Ples i muzika za sve", koji je održan u "Sava centru".  Nastavnica baleta Boniela Anastasov je sa svojim balerinama iz baletskog studia Pirueta učestvovala na festivalu i ostvarila sjajne rezultate. 
 
Boniela je balerine iz Smederevske Palanke, Anisiju Simić, Teodoru Dubonjac i Anju Jelić takođe uključila u ovaj festival, gde su zajedno sa balerinama iz Beograda izvele kineski ples, Ples žada. 
 
Boniela je sa balerinama iz Palanke sarađivala i u januaru kada su, zajedno sa balerinama iz Beograda, na proslavi Kineske nove godine, Instituta Kofucije u Beogradu izvele kineski ples.
 
Inače, festival “Ples i muzika za sve” organizovali su udruženje Živimo Zdravije i SAPO koji su  pokrenuli  inicijativu da se podstakne fizička aktivnost cele nacije kroz različite oblike aktivnosti prilagođene uzrastima. Najjednostavnija fizička aktivnost koja se svakodnevno sprovodi jeste kretanje uz muziku.

Festival je osmišlјen sa idejom edukacije i upoznavanja svih aspekata „Zdravog Života“, pre svega mladih, kreiranju novog pristupa svim segmentima društvene zajednice, kroz ples, muziku i igru, uvažavajući njihove potrebe i pre svega radoznalost da nauče nešto novo, poštujući vrednosti i duh vremena u kome živimo.

Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 19.09.2019.
Humanitarna akcija NURDOR-a "Pruži korak": Pešačenje Tamare i Bogdana od Niša do Beograda, u Palanci će biti u ponedeljak 23. septembra
Ovu akciju mogu da podrže svi instaliranjem aplikacije "Pruži korak" na mobilne telefone, koja će meriti vaše korake i kovertovati ih u dinare, a sumu koju na taj način prikupite NURDOR-u će u vaše ime donirati kompanije
Postavljeno: 19.09.2019.
Besplatni preventivni pregledi u OB "Stefan Visoki" u Palanci (nedelja, 22. septembar od 8 do 16 časova)
Građani će moći da urade preventivne ORL preglede, ultrazvuk stomaka, tumor markere, i izmere krvni pritisak i šećer u krvi
Postavljeno: 19.09.2019.
Počelo uklanjanje drvoreda u Francuskoj ulici u Palanci
Ulica se parcijalno zatvara za saobraćaj a vozila se preusmeravaju na alternativne pravce
 


 
 
Kursna lista