Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Kultura
"Muška azbuka" Mirjane Bobić Mojsilović u biblioteci "Milutin Srećković" u Palanci
Postavljeno: 05.06.2019.


Promocija knjige zakazana je za četvrtak, 6. jun, u 18 časova

U biblioteci "Milutin Srećković" nastavljaju se kulturne aktivnosti. Ove nedelje biće upriličena druga promocija knjige, a ovoga puta je reč je o romanu "Muška azbuka", književnice i slikarke Mirjane Bobić Mojsilović.

Promocija je zakazana za četvrtak, 6. jun, u 18 časova.

„Muška azbuka“ Mirjane Bobić Mojsilović je roman o muškarcu koji nabrajajući asocijacije po azbučnom redu pokušava da odagna paniku pre nego što zauvek ostavi svoju ženu i započne nov život.
 
To je roman o savremenom muškarcu, ’malom razapetom Isusu’, koji napušta svoju ženu jer želi slobodu, novi život, novu mladost i lakoću, ali ništa odjednom nije ni lako, ni novo, ni oslobađajuće. Ovo je priča o braku, strahu, ponavljanju, ljubavi, mržnji i kolebanju – iz ugla muškarca.

Mirjana Bobić Mojsilović je spisateljica i slikarka. Izdala je veliki broj romana a dvanaest njenih naslova objavljeno je u Francuskoj, Italiji, Češkoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Makedoniji. Autorka je nekoliko samostalnih izložbi slika. Bila je jedan od prvih autora – samostalnih izdavača u Beogradu. Nekoliko puta je dobila nagradu „Zlatni bestseler“ i dobitnica je „Zlatne značke“ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije.
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 31.05.2020.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog teških krađa
Uhapšen počinilac iz Smedereva
Postavljeno: 30.05.2020.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog nasilničkog ponašanja
Hapšenje u Velikoj Plani
Postavljeno: 30.05.2020.
PO "Lasta" u S. Palanci: Autobuski red vožnje od 1. juna
Za sve kategorije putnika
 


 
 
Kursna lista