Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
EPODUNAVLJE: Načelnik Ivanović štiti dobavljača crvljivih jaja i pokvarenog mesa?
Postavljeno: 13.06.2019.


Načelnik Odeljenja veterinarske inspekcije u Ministarstvu poljoprivrede, rođeni Smederevac Zoran Ivanović, više puta je dobijao prijave protiv "Palanka Prometa" iz Smederevske Palanke. Epilog ovih slučajeva uvek je bilo nepostupanje, iako su namirnice koje nisu za ljudsku upotrebu bile namenjene deci.

Štiti li Ivanović svog prijatelja Zvonka Stojkovića, koji je predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" u Valjevu dostavljao crvljiva jaja, lepljivo juneće, svinjsko i pileće meso neprijatnog mirisa, nekarakteristične boje, neodgovarajuće temperature, nezadovoljavajućeg kvaliteta, meso koje je prepuno vezivnog tkiva sa dosta masnoće? 

Ovo su samo neke od konstatovanih i potvrđenih činjenica koje prate Ugovor o nabavci između Predškolske ustanove "Milica Nožica" iz Valjeva i "Palanka Promet" doo iz Smederevske Palanke, čiji je vlasnik Stojković. Sve ove tvrdnje prati i dokumentacija Veterinarske inspekcije u Kolubarskom okrugu. Njihovi nalazi nikako da dobiju epilog iz Ivanovićevog odeljenja. Dokumentacija je dostavljena i policiji na postupanje. 

U kuhinji valjevskog vrtića dnevno se priprema 6.500 obroka nemenjenih preškolskoj, deci u dnevnom boravku, udruženjima koja se bave decom i narodnoj kuhinji. Savesni radnici ove ustanove sve su redovno beležili, prijavljivali mesnim nadležnim organima i vraćali robu, zbog čega su od Zvonka Stojkovića dobijali ozbiljne pretnje. Samo zato što nisu hteli da truju decu. 

Te namirnice, koje definitivno nisu za ljudsku upotrebu i koje se nikako ne bi smele naći u dečjim obrocima, dostavljane su u neadekvatnoj ambalaži sa nepotpunom dokumentacijom i lažnim deklaracijama, za koje su proizvođači tvrdili da nisu njihove. 

Pitanje je čije, ili bolje rečeno kakvo meso Stojković prodaje predškolskim i zdravstvenim ustanovama širom Srbije, jer sve navedeno prati zabrinjavajuća informacija da se u okolini Smederevske Palanke nalaze nelegalne klanice, koje otkupljuju leševe stoke i u kojima se prerađuje i meso zatrovano antibioticima, hemijskim sredstvima i hormonima, meso koje se preko legalnih subjekata plasira za ljudsku upotrebu. 

Stojković se i ove godine javio na javnu nabavku hrane za PU "Milica Nožica", vrednu milione. Da li je neko pritiscima na druge obezbedio da Stojkovićeva firma bude jedini ponuđač, nije pitanje za nas nego za nadležne organe. 

Javna nabavka je stopirana, jer je uvidom u dokumentaciju konstatovano da je Stojkovićev objekat za preradu i skladištenje mesa u Smederevskoj Palanci izgubio privremenu dozvolu za rad 1. juna 2019. godine. Da li bi je uopšte i dobio da je Odeljenje Zorana Ivanovića radilo svoj posao?

Nastaviće se...

IZVOR: Epodunavlje
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 14.08.2020.
Zavod za javno zdravlje Požarevac: Prema podacima od 14. avgusta u Podunavskom okrugu ukupno 1123 slučaja Covida-19
Broj novih slučajeva: Smederevo 4, Velika Plana nijedan, Smed. Palanka nijedan
Postavljeno: 14.08.2020.
Otkazan avgustovski Sajam poljoprivrednih mašina i alata
Zbog sprečavanja širenja korona virusa
Postavljeno: 14.08.2020.
Crna Gora sutra, 15. avgusta, otvara granice sa Srbijom
Biće potreban PCR test za ulazak
 


 
 
Kursna lista