Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Održana 10. sednica SO Smederevska Palanka
Postavljeno: 14.06.2019.


Sve tačke predviđene dnevnim redom, njih ukupno 39, su usvojene

U Velikoj Sali SO Smederevska Palanka danas je održano 10. zasedanje lokalnog parlamenta. Prisutno je bilo 36 od 49 odbornika koji su razmatrali 39 tačaka dnevnog reda, od kojih se većina odnosila na finansijske i izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština. 

Usvojena je odluka o bratimljenju opštine Smederevska Palanka i grada Anšana u Narodnoj Republici Kini u skladu sa obostranom željom za razvijanjem saradnje i prijateljskih veza.

Prema rečima Petra Milića, predsednika SO Smederevska Palanka, ova saradnja se uspostavlja u cilju neposrednog dugoročnog povezivanja u oblasti privrede, poljoprivrede, turizma, obrazovanja, nauke, kulture, sporta, zaštite šivotne sredine i na svim drugim poljima gde za to postoje mogućnosti i obostrani interesi.

Odbornici su dali saglasnost PO Lasta na povećanje cene gradskog prevoza sa 40 na 70 dinara, preduzeću Niskogradnja za povećanja cena usluga za poverene poslove po osnovu ugovora sa opštinom, i saglasnost JKP Vodovod za povećanje cene vode za 42%  koja obuhvata odvođenje otpadnih voda i drugih usluga ovog javnog preduzeća.

Pored toga usvojena je odluka kojom se umanjuje paušalno plaćanje po kubnom metru po članu domaćinstva, i to u stambenim zgradama sa 10 na 5 kubnih metara, a u individualnim kućama sa 15 na 10 kubnih metara po članu domaćinstva.

Usvojena je odluka o izradi izmena i dopuna plana generalne regulacije Smederevske Palanke i detaljne regulacije "Privredno-radne zone Guberaš".

U centru pažnje ovog zasedanja bila je odluka o uslovima i načinu ostvarivanja prava na naknadu troškova za vantelesnu oplodnju, koja je usvojena jednoglasno, i čije donošenje su podržali i odbornici opozicije u lokalnom parlamentu.

Javnosti i odbornicima obratio se i predsednik opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen, koji je istakao da je donošenje ove odluke veoma važno za parove ali i za unapređenje populacione politike.

Obrazovan je i odbor za unapređenje populacione politike u opštini Smederevska Palanka čiji je predsednik Rodoljub Stanimirović, zamenik Danilo Labus a članovi nadležni iz OB "Stefan Visoki", palanačkog Doma zdravlja, Predškolske ustanove, Centra za socijalni rad i osnovnih i srednjih škola sa teritorije naše opštine.

Odbornici su usvojili i odluku o organizovanju apoteke „Zdravlje“ koja se odnosi na promenu poslovnog sedišta, koje je sada u ul. Dimitrija Tucovića 4., zatim Odluku o upravljanju javnim parkiralištima na teritoriji opštine, i izmene i dopune Programa uređenja građevinskog zemljišta, izgradnje i održavanja komunalne infrasturkture sa finansijskim planom za 2019. 

Deseto zasedanje lokalnog parlamenta počelo je u 10 časova i završeno je nakon 59 minuta.
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 31.05.2020.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog teških krađa
Uhapšen počinilac iz Smedereva
Postavljeno: 30.05.2020.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog nasilničkog ponašanja
Hapšenje u Velikoj Plani
Postavljeno: 30.05.2020.
PO "Lasta" u S. Palanci: Autobuski red vožnje od 1. juna
Za sve kategorije putnika
 


 
 
Kursna lista