Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
EPODUNAVLJE: Krivična prijava protiv Nikole Minića iz Grčca
Postavljeno: 18.06.2019.


Opštinsko pravobranilaštvo Smederevske Palanke podnelo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani krivičnu prijavu protiv Nikole Minića iz Grčca, zbog sumnje  da je, kao direktor i odgovorno lice preduzeća Industrija mesa "Plana", zloupotrebio službeni položaj. 

Komunalna inspekcija Opštine Smederevska Palanka 31.12.2018. godine zabranila je Industriji mesa "Plana" doo obavljanje komunalne delatnosti upravljanja parkiralištem, na adresi Trg Heroja 9 u Smederevskoj Palanci. Rešenje je uredno dostavljeno 16.01.2019. godine.

Iako je ovim rešenjem navedenom preduzeću izričito zabranjena navedena delatnost, preduzeće je , nepoštujući odluku nadležne inspekcije, uporno i nezakonito, a po nalogu osumnjičenog, nastavilo sa obavljanjem navedene delatnosti.

Komunalna inspekcija je, posle donošenja rešenja o zabrani, redovno vršila inspekcijski nadzor u skladu sa Zakonom i više puta utvrdila da Industrija mesa "Plana", bez obzira na zabranu, obavlja delatnost naplate parkiranja vozila.

- Postupajući na napred navedeni način osumnjičeni Minić Nikola je kao direktor i odgovorno lice iskorišćavanjem svog položaja i nevršenjem svoje dužnosti pribavio protivpravnu imovinsku korist, čime postoji sumnja da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja odgovornog lica, piše u krivičnoj prijavi koju potpisuje Opštinski pravobranilac Zoran Stojkovac.

Krivično pravna radnja osumnjičenog sadržana je posebno i u činjenici krajnje neodgovornog nepoštovanja nadležnog organa, čime se dovodi u pitanje značaj i efikasnost rada državnih organa u zaštiti zakonitosti.

IZVOR: Epodunavlje
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 20.09.2019.
Počeo turnir "70 godina košarke u Palanci": U finalu Radnički iz Kragujevca i Dunav iz Starih Banovaca
Košarkaši domaće MNladosti i OKK Beograda u borbi za treće mesto
Postavljeno: 20.09.2019.
23. septembra počinje jesen
U isto vreme za stanovnike južne Zemljine polulopte počinje proleće.
Postavljeno: 20.09.2019.
Palanački atletičar Nenad Milinković nastupa na Prvenstvu Balkana za veterane u Rumuniji
Dokazani as nastupa u bacanju diska i bacanju koplja
 


 
 
Kursna lista