Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Nikola Vučen za TV Jasenica: Opština Smederevska Palanka dobila saglasnost Vlade Srbije za reprogram duga za električnu energiju
Postavljeno: 18.06.2019.


U pitanju je iznos od milijardu i 200 miliona dinara a reprogram će biti potpisan u narednih nekoliko dana, potvrdio je čelnik lokalne samouprave.

Opština Smederevska Palanka dobila je saglasnost Vlade Srbije o reprogramu duga za struju sa Elektroprivredom Srbije u iznosu od milijardu i 200 miliona dinara. To je, gostujući u Jutarnjem programu TV Jasenica potvrdio čelnik lokalne samouprave, Nikola Vučen, koji je istakao da to praktično znači da će javnim preduzećima i ustanovama biti odblokirani računi, a to je posebno važno kada su u pitanju najveći dužnici, JKP „Vodovod“, JP „Palanka razvoj“ i "Palanka servis".

„Mi smo jedna od nekoliko opština u Srbiji, koja je imala tolika dugovanja za električnu energiju tako da je u pitanju bio dugotrajan proces dok nismo dobili saglasnost. Još krajem prethodne godine počeli smo sa usaglašavanjem sa javnim preduzećima i ustanovama, školama i mesnim zajednica, tačnije svim direktnim i indirektnim korisnicima o dugovima za stuju. Proces je trajao gotovo 6 meseci, ali smo uspeli da pronađemo model kojim ćemo uspeti da izmirimo svoje obaveze“, rekao je prvi čovek Opštine.

On je takođe istakao da će pomenuti reprogram između Vlade Srbije, EPS-a i lokalne samouprave biti potpisan u narednih nekoliko dana.

„ Ono što ćemo obezbediti kroz ovaj reprogram je grejs period od minimum 18 meseci a nakon toga otplaćivaćemo dugovanja narednih 10 godina.“Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 21.09.2019.
IN MEMORIAM: Nikola Radojičić- Herceg (1939-2019)
Istaknuti sportsi radnik, sportista i funkcioner sahranjen je na Starom groblju u Palanci
Postavljeno: 21.09.2019.
Danas je Mala Gospojina
Veruje se da će jesen i zima biti blagi, ako na današnji praznik bude vedro bez oblaka i ako se sunce vidi veći deo dana.
Postavljeno: 20.09.2019.
Počeo turnir "70 godina košarke u Palanci": U finalu Radnički iz Kragujevca i Dunav iz Starih Banovaca
Košarkaši domaće MNladosti i OKK Beograda u borbi za treće mesto
 


 
 
Kursna lista