Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
ePodunavlje: VUČEN: "Slučaj Zvonko" je uvođenje reda u Smederevsku Palanku
Postavljeno: 20.06.2019.


Rušenje dela nelegalno izgrađenog objekta "Palanka Promet" doo u Njegoševoj, vlasnika Zvonka Stojkovića, jasna je poruka da je zakon isti za sve, da se mora poštovati i da niko, ni pod kakvim okolnostima, neće biti izuzet. Mi ne ulazimo u to kako se neko obogatio, time neka se bave nadležni organi. Ali, to što je neko bogat ne znači da može da ima nezakonite privilegije, kaže predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.
 
Vučen ističe da su zabeleženi pritisci na lokalnu samoupravu, što je rezultovalo personalnim promenama onih koji su "čak i davali naznake da bi mogli da pokleknu". On je istakao da je Smederevska Palanka, posle godina smišljenog urušavanja od strane onih koje tajkuni podržavaju, na putu apsolutnog oporavka.
 
- Mnogе lokalnе samoupravе sе suočavaju sa izazovima i čеsto sе nalazе na mеti bogatih pojеdinaca koji vršе pritisak na njih da dobiju nеzakonitе privilеgijе. Nemojte da mislite da se to ne dešava u Smederevskoj Palanci. Kada tajkuni u tomе nе uspеju, pokrеću kampanju protiv lokalnе samoupravе nе bi li diskrеditovali onе koji nе žеlе da im omogućе protivzakonit posao ili nеkе olakšicе u postojеćеm poslu. Kod nas su i finansirali i organizovali opozicione proteste, koji su u međuvremenu totalno propali, kaže Vučen.
 
On je dodao i da će biti ispitana ne samo javna nabavka Predškolske ustanove "Čika Jova Zmaj" sa firmom "Palanka Promet", nego i kvalitet proizvoda koji se dostavljaju vrtićima, kao i da li je bilo pritisaka na zaposlene da dozvole da se na trpezi nađu neadekvatne namirnice.
 
- Obavešteni smo da je firmi "Palanka Promet" inspekcija oduzela veterinarski broj, kao i da je protiv Stojkovića podneta prijava. Poučeni slučajem iz Valjeva, gde je vrtiću isti dobavljač dostavljao crvljiva jaja i meso sumnjivog kvaliteta i porekla, rešili smo da proverimo sve što je potrebno. Sve mora da bude po zakonu, a deca moraju biti bezbedna, istakao je Vučen.
 
Predsednik opštine Smederevska Palanka je najavio i da će od nadležnih organa i inspekcija zahtevati da provere sve glasine o firmama Zvonka Stojkovića, jer se nešto od toga, o čemu se priča na ulici, može vrlo lako utvrditi "bez mnogo muke, na prvi pogled". 

Izvor: epodunavlje.rs


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 31.05.2020.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog teških krađa
Uhapšen počinilac iz Smedereva
Postavljeno: 30.05.2020.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog nasilničkog ponašanja
Hapšenje u Velikoj Plani
Postavljeno: 30.05.2020.
PO "Lasta" u S. Palanci: Autobuski red vožnje od 1. juna
Za sve kategorije putnika
 


 
 
Kursna lista