Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Epodunavlje: VUČEN: Čudi me žalba Stojkovića na presudu Privrednog suda
Postavljeno: 21.06.2019.


Svako ima pravo na pravni lek, u skladu sa zakonom, ali kada se nešto egzaktno dokaže i neosporivo je, što dokazuje brzina donošenja, jednostavnost i kvalitet presude Privrednog suda u Požarevcu protiv "Palanka Promet" doo, onda providne žalbe ukazuju isključivo na pokušaj kupovine vremena, ko zna iz kojih razloga, kaže Nikola Vučen predsednik opštine Smederevska Palanka.

Privredni sud u Požarevcu prvostepeno je presudio da se "Palanka Promet" doo iz Smederevske Palanke, Zvonka Stojkovića, neosnovano bogatilo, na račun dečjeg vrtića "Čika Jova Zmaj" i Opštine Smederevska Palanka. Prema presudi "Palanka Promet" doo se obavezuje da Opštini isplati iznos od 469.504,07 dinara sa zakonskom zateznom kamatom na iznos od 367.200, 40 dinara počev od 28.12.2017. godine i na iznos od 102.303,67 dinara počev od 04.01.2018. godine pa do konačne isplate, kao i troškove parničnog postupka u visini od 70.000 dinara.   

- Prema dokumentaciji kojom raspolažemo i koju je, posle nalaza veštaka, Privredni sud u Požarevcu uvažio, Stojković je Predškolskoj ustanovi "Čika Jova Zmaj" iz Smederevske Palanke, koju je snabdevao namirnicama i drugom robom za potrebe kuhinje, kao i opštini Smederevska Palanka, dva puta naplatio isto potraživanje. Ne komentarišem presudu, niti žalbu, samo želim da ukažem na model ponašanja pojedinaca koji su, dok je Smederevska Palanka tonula sve dublje, manipulativno uvećali svoja bogatstva, kaže Vučen. 

U više slučajeva dokazano je da se Stojković ne pridržava zakona, a primer je i objekat u Njegoševoj, za koji je doneto izvršno rešenje o rušenju. Ima indicija da su se manipulacije dešavale i oko objekata koje je gradila Fondacija "Stefan Visoki".   

- O slučajevima koji se još uvek nisu našli pred državnim organima, što nikako ne znači da neće, nego je posao prikupljanja dokumentacije obiman, ne želim unapred da govorim. Naš posao je da sve dovedemo u red i da pojedinci shvate da moraju da rade po zakonu, čak iako sami za sebe umišljeno pričaju da su 'katastarski vlasnici Palanke'. Zakon je isti za sve, a na svaki pritisak prema zaposlenima u lokalnoj samoupravi biće, u skladu sa zakonom, adekvatno odgovoreno, ističe Vučen.    

Vučen dodaje da je Opštinski pravobranilac, u odgovoru na žalbu Stojkovića, konstatovao priznanje Stojkovića i potvrdu tuženog da mu je sporni iznos uplaćen, te da se stav tuženog da je taj iznos knjižio kao namirenje tekućih neizirenih obaveza dužnika PU "Čika Jova Zmaj" ne može prihvatiti kao osnova, jer bi za takvu odluku morao imati saglasnost, odnosno sporazum o kompenzaciji od strane Opštine i PU, koje nema.

- Nadam se da neće odjednom da iskrsne dokument kojeg do današnjeg dana nema, jer će onda krivična prijava za utaju poreza, koja je u pripremi, biti dopunjena i ozbiljnom sumnjom u druga krivična dela, ne samo Stojkovića. Nećemo ništa da prejudiciramo, čekamo pravosnažnu presudu, kaže Vučen.

Izvor: Epodunavlje
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 21.09.2019.
IN MEMORIAM: Nikola Radojičić- Herceg (1939-2019)
Istaknuti sportsi radnik, sportista i funkcioner sahranjen je na Starom groblju u Palanci
Postavljeno: 21.09.2019.
Danas je Mala Gospojina
Veruje se da će jesen i zima biti blagi, ako na današnji praznik bude vedro bez oblaka i ako se sunce vidi veći deo dana.
Postavljeno: 20.09.2019.
Počeo turnir "70 godina košarke u Palanci": U finalu Radnički iz Kragujevca i Dunav iz Starih Banovaca
Košarkaši domaće MNladosti i OKK Beograda u borbi za treće mesto
 


 
 
Kursna lista