Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
ePodunavlje: SLUČAJ "PALANKA PROMET": Crvljiva jaja i lažne deklaracije diskvalifikuju konzorcijum za Beograd?
Postavljeno: 23.06.2019.


Slučaj firme "Palanka Promet", kojoj je Uprava za veterinu oduzela veterinarski kontrolni broj, objekat u Smederevskoj Palanci obrisala iz registra odobrenih objekata, a protiv odgovornog lica Zvonka Stojkovića podnela prijavu, jer ne ispunjava propisane veterinarsko-sanitarne uslove, odnosno opšte i posebne uslove za higijenu hrane životinjskog porekla za delatnost proizvodnje/skladištenja/prometa hrane životinjskog porekla, skrenuo je pažnju javnosti na konzorcijum za snabdevanje predškolskih i drugih ustanova u Beogradu.

Firma "Palanka Promet" i još pet firmi potpisali su 13. novembra 2018. godine Sporazum o zajedničkom nastupanju, odnosno podnošenju zajedničke ponude u otvorenom postupku javne nabavke broj JN 12/18 - namirnice naručioca Grad Beograd - Gradska uprava grada Beograda. Ugovorne strane su se saglasile da nosilac posla bude "Palanka Promet" doo, koje će podneti ponudu i koje će zastupati zajedničku ponudu pred naručiocem, te da u ime svih učesnika potpiše model ugovora i sve obrasce sem izjava datih pod krivičnom i materijalnom odgovornošću. 

Podsećamo, "Palanka Promet" je Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" u Valjevu, u dužem vremenskom intervalu, dostavljalo crvljiva jaja, lepljivo juneće, svinjsko i pileće meso neprijatnog mirisa, nekarakteristične boje, neodgovarajuće temperature, nezadovoljavajućeg kvaliteta, meso koje je prepuno vezivnog tkiva sa dosta masnoće. Te namirnice dostavljane su u neadekvatnoj ambalaži, sa nepotpunom dokumentacijom i lažnim deklaracijama, za koje su proizvođači potvrdili Veterinarskoj inspekciji Kolubarskog okruga da nisu njihove. 

S obzirom da se u konkretnim slučajevima ne zna poreklo mesa koje je Stojković dostavljao kuhinji valjevskog vrtića, u kojoj se dnevno priprema 6.500 obroka, nadležni organi su dužni da javnost upoznaju sa informacijama odakle Stojkoviću namirnice za koje je, uz pretnje zaposlenima u vrtiću, insistirao da se nađu u dečjim tanjirima. 

Napominjemo da valjevski vrtić nije izolovan slučaj, te očekujemo da se preispitaju sve nabavke "Palanka Promet", ne samo iz ugla ispravnosti namirnica, nego i kroz finansijske efekte ove beskrupulozne afere, zbog činjenice da Stojković, dokazano lošom robom bez porekla, snabdeva veliki broj predškolskih, zdravstvenih i drugih ustanova u Srbiji, te da o ovoj aferi obaveste sve lokalne samouprave i ustanove poput Kliničkog centra, u kojima se "Palanka Promet" pojavljuje na javnim nabavkama, vrednim stotine miliona dinara.

Prema nezvaničnim informacijama "Palanka Promet" i dalje učestvuje na javnim nabavkama, sa privremenim dozvolama koje više nisu važeće. Prema nepotvrđenim informacijama, postoji sumnja da se to trenutno dešava u Pančevu.

Javnost mora da zna kako je Stojković, od običnog bolničkog magacionera i vlasništva zemlje samo u saksijama roditeljskog stana, postao vlasnik na desetine ozbiljnih nekretnina, odnosno, kako sam sebe naziva, "katastarski vlasnik Smederevske Palanke".

IZVOR: Epodunavlje
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 31.05.2020.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog teških krađa
Uhapšen počinilac iz Smedereva
Postavljeno: 30.05.2020.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog nasilničkog ponašanja
Hapšenje u Velikoj Plani
Postavljeno: 30.05.2020.
PO "Lasta" u S. Palanci: Autobuski red vožnje od 1. juna
Za sve kategorije putnika
 


 
 
Kursna lista