Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
Potpisan Protokol o saradnji između opština Smederevska Palanka, Velika Plana i Rača
Postavljeno: 27.06.2019.


Protokol su potpisali čelnici ove tri opštine, Nikola Vučen, Igor Matković i Nenad Savković

Predsednici susednih opština Smederevska Palanka, Velika Plana i Rača potpisali su danas Protokol o saradnji koji podrazumeva zajedničko učešće i realizaciju kapitalnih infrastrukturnih projekata ali i projekata iz oblasti kulture, sporta, privrede i sl.

Sporazum je potpisan u kabinetu predsednika palanačke opštine, Nikole Vučena, koji je rekao da je ovo veoma važan korak kada je u pitanju uspostavljanje saradnje i zajedničko delovanje na različitim projektima.

"Sigurno je da će ovaj Sporazum u narednom periodu biti od velikog značaja za sve tri opštine, i želimo da zajedničkim delovanjem i realizacijom kapitalnih projekta poboljšamo uslove života građana", rekao je Vučen.


Značaj ovog Sporazuma i neophodnost dobre saradnje između tri opštine istakao je i čelnik Velike Plane, Igor Matković.

"Ovo je dokaz dobre saradnje sa mojim kolegama, koja traje dugi niz godina, i nadamo se da ćemo potpisivanjem ovog Sporazuma doći do novih investicija", naglasio je Matković.

Prvi projekat, na kome će zajednički nastupiti Smederevska Palanka i Rača, biće sanacija sobraćajnice koja spaja ove dve opštine, potvrdio je prvi čovek Rače Nenad Savković.

"To i jeste svrha potpisivanja Memoranduma, unapređenje kvaliteta života stanovnika ove tri opštine. Postoji puno projekata koji se preklapaju, neki se realizuju a neki će tek biti sprovedeni u delo", istakao je Savković.

Zaključak je da ovaj Sporazum o saradnji koji će se realizovati u različitim oblastima ima za cilj poboljšanje uslova života građana naše, opštine Velika Plana i Rača. Kako su istakli čelnici lokalnih samouprava zajednički projekti mogu se očekivati kada je u pitanju infrastruktura, kultura, sport ali sve druge oblasti gde je moguće ostvariti zajednički interes i delovanje. 
 
Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 10.07.2020.
IN MEMORIAM: Goran Milićević
Vrsni muzičar, šef orkestra KUD Abrašević i saradnik TV Jasenice
Postavljeno: 10.07.2020.
Zavod za javno zdravlje Požarevac: Prema podacima od 10. jula u Podunavskom okrugu ukupno 502 slučaja Covida-19
Sedam novozaraženih u Velikoj Plani, 6 u Smed. Palanci i jedan u Smederevu
Postavljeno: 10.07.2020.
Jugoprevoz Velika Plana: Autobuski red vožnje od 11. jula
Za sve kategorije putnika
 


 
 
Kursna lista