Francuska 9, 11420 Smederevska Palanka
rtj@tvjasenica.rs | rtj@tvjasenica.rs
+381 (0)26 313 030
 
 
Politika
ePodunavlje: I u Velikoj Plani ruše objekat Zvonka Stojkovića
Postavljeno: 28.06.2019.


Odeljenje za inspekcijski nadzor opštine Velika Plana donelo je Rešenje o izvršenju, jer Zvonko Stojković iz Smederevske Palanke i Nikola Minić iz Grčca nisu dobrovoljno uklonili deo nelegalno izgrađenog objekta kao što im je to bilo naređeno, te će Javno komunalno preduzeće "Miloš Mitrović" iz Velike Plane to učiniti o trošku Stojkovića i Minića.
 
Građevinska inspekcija u Velikoj Plani prvo je donela Rešenje kojim se odbacuje zahtev Nikole Minića i Zvonka Stojkovića za izmenu građevinske dozvole za izgradnju klanice sa depoom za stoku u ulici Oraškoj bb.
Zvonko i Minić su ukrovili 180 kvadratnih metara više nego što je građevinskom dozvolom definisano. Dozvola se odnosila na dva objekta, gabarita 55x18 i 13x18 metara, a ne na jedan objekat koji je u osnovi 73x18 metara, a u delu gde objekat ne bi trebalo da bude, postoji i sprat, što je dokaz namere da se prekrši zakon. I zidanu ogradu oko ovog placa u industrijskoj zoni podigli su bez zakonski obavezne dokumentacije.
 
Da podsetimo, i Odeljenje za inspekcijske poslove Opštinske uprave Smederevska Palanka donelo je Rešenje o izvršenju, kojim se nalaže uklanjanja (rušenje) nezakonito izgrađenog dela objekta gabarita koji odstupa od odobrene projektne dokumentacije i građevinske dozvole "Palanka Promet" doo.
 
"Palanka Promet" znatno je odstupila u gabaritu objekta u odnosu na građevinsku dozvolu. Vlasnik firme Zvonko Stojković, koji sam sebe naziva "katastarski vlasnik Smederevske Palanke", sumnjivim ugovorom zakupio je deo navedene parcele u površini od 168,33m2, a povećanjem gabarita objekta zauzeo je površinu od 252,82m2, bez dokaza o pravu na istu.
 
Nejasno je zašto Zvonko Stojković u bezizlaznu situaciju dovodi svog partnera Nikolu Minića, koji će pretrpeti ozbiljne gubitke zbog načina na koji Zvonko i u Smederevskoj Palanci ne poštuje zakone i o Minićevom trošku izigrava veleposednika.
 
Krivična prijava protiv Minića
 
Opštinsko pravobranilaštvo Smederevske Palanke podnelo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani krivičnu prijavu protiv Nikole Minića iz Grčca, zbog sumnje  da je, kao direktor i odgovorno lice preduzeća Industrija mesa "Plana", zloupotrebio službeni položaj. 
 
Komunalna inspekcija Opštine Smederevska Palanka 31.12.2018. godine zabranila je Industriji mesa "Plana" doo obavljanje komunalne delatnosti upravljanja parkiralištem, na adresi Trg Heroja 9 u Smederevskoj Palanci. Rešenje je uredno dostavljeno 16.01.2019. godine.
 
Iako je ovim rešenjem navedenom preduzeću izričito zabranjena navedena delatnost, preduzeće je , nepoštujući odluku nadležne inspekcije, uporno i nezakonito, a po nalogu osumnjičenog, nastavilo sa obavljanjem navedene delatnosti.

Izvor: epodunavlje.rs


Poslednje vesti:
 
 
Postavljeno: 31.05.2020.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog teških krađa
Uhapšen počinilac iz Smedereva
Postavljeno: 30.05.2020.
Policijska uprava Smederevo: Hapšenje zbog nasilničkog ponašanja
Hapšenje u Velikoj Plani
Postavljeno: 30.05.2020.
PO "Lasta" u S. Palanci: Autobuski red vožnje od 1. juna
Za sve kategorije putnika
 


 
 
Kursna lista